Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Česká ostuda v Benátkách: Turisté brázdili historické centrum na skútru a kole, dostali tučnou pokutu

Autor: ČTK - 
21. června 2021
21:26

Italské Benátky se potýkají s neotesanými turisty, kteří porušují takzvané „urbánní dekorum“, tedy pravidla slušného chování v historickém městě. Naposledy dostal pokutu Francouz, který jel na paddleboardu po Canal Grande, hlavní vodní tepně města. Benátská policie podle agentury ANSA informovala i o dvou českých turistech, kteří se proháněli po historických lokalitách na kole a elektrickém skútru.

Francouzský turista si vysloužil pokutu ve výši 150 eur (zhruba 3835 korun) za to, že na hlavním benátském kanále provozoval takzvaný paddleboarding, tedy jízdu na prkně vestoje a s pádlem. Uvedla to dnes místní policie, která se zaměřuje i na dodržování pravidel slušného chování ve městě na laguně a provedla zátah proti „neuctivým“ návštěvníkům. Ti se do starobylých Benátek opět vrací ve větším množství po posledním proticovidovém lockdownu.

Policie zmínila i další příklady pokleslého chování turistů, včetně případu dvou Čechů, kteří dostali pokutu ve výši 100 eur každý. Jeden z nich se projížděl po náměstíčku Campiello Selvatico na kole, druhý se proháněl před historickým palácem Palazzo Cavalli na elektrickém skútru.

Dvě Němky podle policie musely zaplatit pokutu v úhrnné výši 250 eur za to, že se slunily v bikinách u kostela San Stae, což policie označila za další příklad „degradace“ města. Tři turisté z Bangladéše pak dostali každý pokutu 50 eur za to, že po historickém mostě Ponte della Costituzione hrkali s cestovními kufry na kolečkách.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

fesak2 ( 24. června 2021 09:02 )

"lopaty" na výletě

bb88 ( 22. června 2021 12:29 )

Naší někteří taky lidi vyžadují svou svobodu všude a k tomu je vede bratr Volný se svou skupinou, KTV s prezidentem Svobodou a jejich oberprávník Hlásenský

soorry ( 22. června 2021 09:58 )

Pěší zóna je od toho, aby se tam chodilo pěšky, všude. Různé elektro...., kolobky, online, to už jede, tam to nemá co dělat. Lidé chodí, dívají se okolo na památky a ne na to, co jim vjede na nohy.

boier ( 22. června 2021 07:16 )

Souhlas

boier ( 22. června 2021 07:15 )

Pryč s elektrokolobezkami ,jsou nebezpečné,překáží všude se válejí.

Zobrazit celou diskusi