Hospoda měla otevřeno jen chviličku, když dovnitř nepozorovaně vešel muž a sebral kasírtašku s pěti tisíci korunami. Ihned uprchl, jenže to už měl číšníka v patách. „Číšník muži nadběhl a během okamžiku dohnal,“ popsala policistka Eva Michalíková.

Situace se ale vyhrotila, zloděj tasil nůž. Číšník však ukázal schopnosti vyjednavače. Chlapa přesvědčil, aby s ním šel zpět do hospody, kde to vyřeší. „Vše se otočilo ve chvíli, kdy slyšel, jak servírka věc oznamuje na policii,“ pokračovala Michalíková.

Agresor opět vytáhl nůž, mával s ním před číšníkem i servírkou. Dokonce si jako rukojmí vzal syna (10) jedné ze zaměstnankyň! 

Číšník: Řval, že kluka zabije!

„Držel jsem toho chlapa v kravatě, ale vysmekl se mi a pak začal hrozit klukovi, že ho pořeže a klidně i zabije,“ vylíčil číšník. Přesto muže znova přepral a odzbrojil!

Video
Video se připravuje ...

Pachate na útěku z hospody, duchapřítomný číšník jej ale dostihl a předal ostravským policistům. PČR

I napotřetí tak vrchní chlapa znemožnil a držel ho až do příjezdu strážníků a policie, která si potupeného recidivistu převzala.

Policie: Raději neriskujte!

Policie by však podobné odvážlivce chtěla varovat. „I přesto, že tento případ dopadl pro číšníka šťastným koncem, doporučujeme, aby lidé v podobných situacích byli obezřetní a neriskovali,“ sdělila Eva Michalíková.

Recidivista, který má v trestním rejstříku už 14 záznamů, skončil v policejních poutech, ale jeho vyšetřování probíhá na svobodě. Je obviněn z krádeže a vydírání a hrozí mu až osm let vězení.

Fotogalerie
3 fotografie