Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Záhadná smrt v rodině elitního kardiologa: Syn zemřel v luxusním hotelu v Benátkách

Autor: ran - 
20. června 2021
10:09

Obrovská tragédie potkala rodinu Róberta Hataly, významného slovenského odborníka na srdce a cévy. V úterý údajně v luxusním hotelu v historickém centru italských Benátek zemřel jeho syn Samuel (†22).

K neštěstí, které je zatím zahaleno rouškou tajemství, došlo v úterý ráno kolem deváté hodiny v pětihvězdičkovém hotelu Bauer, nedaleko světoznámého Náměstí sv. Marka.

Podle informací webu deníku Plus Jeden Deň se jedná o Samuela M., nevlastního syna z druhého manželství oceňovaného slovenského kardiologa Róberta Hataly. Zatím nepotvrzené informace o totožnosti mrtvého se objevily na sociálních sítích.

Italští vyšetřovatelé nicméně podle deníku oficiálně potvrdili, že mrtvým je skutečně „turista ze Slovenska“.

Jeho tělo našli náhodní lidé ve vnitřním atriu hotelu. Přivolaným záchranářům se ani přes veškerou snahu nepodařilo mladíka oživit.

Další okolnosti případu šetří policie. Zatím není znám ani účel cesty nešťastného mladíka, ani jiné podrobnosti.

Ministerstvo mlčí

Slovenské ministerstvo zahraničí se k případu stručně vyjádřilo. „V takových tragických případech, jakým je úmrtí našeho občana v zahraničí, resort diplomacie vždy poskytuje součinnost s pozůstalými a příslušnými orgány doma a v zahraničí. Vzhledem k zákonu o ochraně osobních údajů nemůžeme poskytovat žádné bližší informace,“ uvedl v prohlášení mluvčí ministerstva Juraj Tomaga.

Renomovaný odborník Róbert Hatala vybudoval první specializované kardiologické centrum na Slovensku a jedno z prvních ve střední Evropě. Za své přínosy lékařství byl oceněn Křišťálovým křídlem. Pracuje jako primář v Bratislavě.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání