Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Hotely ubytovávají turisty již v celém Německu, Sasko otevřelo akvaparky. Kde je třeba test?

Autor: ČTK, mach - 
15. června 2021
09:41

Turistům se po pandemii covid-19 otevřely hotely a penziony ve všech spolkových zemích Německa. Jako poslední se cestovatelům v pondělí otevřelo Sasko, kam často míří i Češi. V Sasku v pondělí začalo platit karanténní nařízení, které počítá s otevřením hotelů, pokud se sedmidenní průměr nových případů na 100 tisíc obyvatel udrží pod hodnotou sto. 

Sasko je tak poslední spolkovou zemí, která uvolnila protikoronavirová opatření v turistickém segmentu. K návštěvě restaurace není nutné od pondělí předkládat test na covid-19.

Pokud hosté sedí v interiéru, musejí provozovatelům poskytnout pouze své kontaktní údaje pro účely trasování. Pro venkovní zahrádky tato podmínka neplatí. V Sasku se rovněž otevírají plavecké stadiony, akvaparky a wellness centra. Ani zde v případě průměru nižšího než 35 není vyžadován negativní test. Fungovat mohou i hudební kluby a diskotéky, bez testu ale hosté dovnitř nesmí.

Bavorsko, které stejně jako Sasko hraničí s Českou republikou, otevřelo hotely již koncem května.

Pro účely ubytování je nutné předložit negativní test,  který se musí opakovat každých 48 hodin, pokud je v okrese sedmidenní průměr vyšší než 50. Takové hodnoty vykazují podle Institutu Roberta Kocha (RKI) jen tři bavorské okresy.

Video  Do Egypta bez karantény? Papež zmínil nefér restrikce a všechny neznámé u covid pasů  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

O něco mírnější podmínky platí na severu Německa, u Baltu a Severního moře. Meklenbursko-Přední Pomořansko vyžaduje při zapsání do hotelu nebo penzionu test, který je nutné opakovat každé tři dny.

Opakované testy nejsou potřebné v takových ubytovacích zařízeních, kde se hosté nepotkávají, což jsou prázdninové domky či apartmány. Do Meklenburska-Předního Pomořanska je od pátku 11. června možné jet i na jednodenní výlet, což do té doby bylo zakázané. Stejné ubytovací podmínky má i Šlesvicko-Holštýnsko. Dolní Sasko vyžaduje opakování testu dvakrát za týden.

Testům se v Německu mohou zcela vyhnout plně očkovaní, pokud od závěrečné dávky uplynulo nejméně 14 dní, a také ti, kteří se vyléčili. Dokladem je pozitivní PCR test, který nesmí být mladší než 28 dní a starší více než šest měsíců.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa