Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

„Chladná“ Melania stiskla Trumpovi loket, Bidenová nabídla objetí, všimli si komentátoři

Video se připravuje ...
Autor: Darina Jíchová - 
1. října 2020
18:25

První souboj současné první dámy Melanie Trumpové (50) a její možné nástupkyně Jill Bidenové (69) se obešel beze slov, na rozdíl do svých manželů si nevyměňovaly urážky, ale jen zdvořilé pohledy. Na poli módy to mezi nimi byla remíza, podle uživatelů sociálních sítí to ale Trumpová prohrála v otázce vřelosti. „Je chladná,“ shodli se lidé poté, co slovinská exmodelka nabídla prezidentovi Donaldovi Trumpovi stisknutí lokte, to Bidenová demokratického kandidáta Joea Bidena pevně objala, uvedl list Daily Express.

„Viditelně se zdráhala, ani ho neobjala,“ komentovali diváci první debaty mezi republikánským a demokratickým kandidátem. Podle mnohých politických analytiků diskuzi vyhrál Biden, politologové i novináři výstup obou uchazečů o post amerického prezidenta označili za „ostudu“.

Video  Trumpová versus Bidenová  - Reuters
Video se připravuje ...

Trumpová proslula strohostí

„Byla to od ní dost chladná reakce, hlavně v porovnání s Bidenovou, která manžela vřele objala,“ soudí další uživatelé sociálních sítí. Trumpová je jednou z nejsledovanějších žen současnosti, za čtyři roky v Bílém domě rozhodně neproslula citovou otevřeností, několikrát se na veřejnosti odmítla držet s manželem za ruku, teprve v poslední době se začala více usmívat.

Strohý výraz je něco, co je pro Trumpovou typické. Bidenová se naopak vždycky usmívá. „Podívejte se na Jill, už jen v tom objetí je vidět, jak svého manžela miluje. V porovnání s tou druhou ženou, která je chladná jako led,“ napsala na svém twitteru americká herečka Robinne Leeová. Některým lidem se dokonce zdálo, že to byl prezident, kdo Trumpovou tak úplně na podium nechtěl. „Až když viděl objetí Bidenových, snažil se je napodobit a chytit ji za paži,“ rozebírali uživatelé twitteru.

Trumpovi se sice na sebe usmívali, vyměnili si pár slov, předvedli ale poněkud neohrabaný pozdrav, prezident manželku pohladil po ruce, Trumpová mu sevřela loket. Pak se chytili za ruce a odešli. „Melania je úplně jiná, když její manžel není poblíž,“ objevilo se na twitteru.

Změna pravidel po bouřlivé debatě

Trump a Biden se znovu střetnou 15. října, příští týden Američany čeká debata viceprezidentů, slova se ujme Trumpův muž Mike Pence a Bidenova spolukandidátka Kamala Harrisová. Novináři i voliči doufají, že tato diskuze bude ukázněnější, Trump totiž svému soupeři skákal neustále do řeči, přerušil ho celkem třiasedmdesátkrát. Organizátoři debat navíc oznámili změnu pravidel.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi