Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Macronová (67) po dlouhé době zářila na veřejnosti. S první dámou Litvy se sladila do modré

Autor: Darina Jíchová - 
1. října 2020
10:10

První dáma Francie Brigitte Macronová (67) se po dlouhé době vydala do zahraničí, svého manžela, prezidenta Emmanuela Macrona (42), doprovodila na cestě do Litvy. Francouzka oslnila ve světle modrých šatech a stejnobarevném kabátu. Také první dáma Litvy Diana Nausėdienė (56) sáhla po modrém modelu, ten byl jen o pár tónů sytější než ten Macronové. Ženy nespojuje jen barevný výběr, ale také kariéra učitelek, napsal deník Daily Mail.

Macronová svého manžela doprovázela téměř na každé zahraniční cestě, tuto tradici přerušila světová pandemie koronaviru. Přestože se Macron za hranice znovu vydal už v létě, první dáma neriskovala a zůstávala doma.

Francouzský prezident Emmanuel Macron s manželkou Brigitte na návštěvě Litvy. Na snímku s litevským prezidentem  Gitanasem Nausedou a jeho ženou Dianou. Francouzský prezident Emmanuel Macron s manželkou Brigitte na návštěvě Litvy. Na snímku s litevským prezidentem Gitanasem Nausedou a jeho ženou Dianou. | Reuters

V září se vrátila „do práce“, Macronová přednáší na tzv. institutu druhé šance, který nabízí vzdělání migrantům a lidem, kteří neměli šanci dokončit střední školu. Výuce se věnuje i Nausėdienė, ta působí jako lektorka na jedné z vysokých škol ve Vilniusu.

Macronová si Litvu užila

Tento týden obnovila Macronová i svůj zahraniční program a manžela doprovodila do Litvy, kde se setkali s tamním prvním párem, prezidentem Gitanasem Nausedou (56) a jeho ženou Dianou. Francouzka si cestu očividně užívala a celou dobu se usmívala, z přítomnosti manželky byl nadšený i Macron, nevynechal jedinou příležitost chytit ji za ruku.  

Macronová byla už z dálky nepřehlédnutelná, její modrý model zářil do dálky. V modrém to slušelo i Litevce, na rozdíl od krátké sukně Macronové zvolila poněkud konzervativnější šaty v délce do půlky lýtek. Ani jeden ze státníků uvnitř neměl roušku, Macronovi ale v ústenkách přiletěli, měli ji i při příjezdu do prezidentského paláce, to roušku nasadili i Litevci.

Pollo ( 1. října 2020 12:11 )

Chtělo to napsat francouzky, aby se ten chudák, co čte pravidelně Blesk, fakt lekl. Svatá prostoto!

Zobrazit celou diskusi