Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Brigitte Macronová nasadila roušku a vyšla z „vězení“ v paláci. Co jí chybělo nejvíc?

Autor: Darina Jíchová - 
20. května 2020
13:33

První dáma Francie Brigitte Macronová (67) si stejně jako miliony Francouzů užívá rozvolnění restrikcí, které země přijala kvůli pandemii koronaviru. Macronová strávila bezmála dva měsíce „uvězněná“ v Elysejském paláce a její jindy nabitý sociální kalendář plný návštěv a různých akcí a jednání či zahraničních cest s manželem, prezidentem Emmanuelem Macronem (42), se scvrkl na videokonference. Tento týden se ale naplno vrátila do veřejného života a opustila zdi prezidentského paláce, neopomenula roušku, uvedl magazín Closer.

Macronová se svým týmem vyrazila do provizorní prádelny v nemocnici Montfermeil v departementu Seine-Saint-Denis. Předvedla se v monochromatickém modelu, dorazila od hlavy až k patě zahalená v černé, které kontrastovala až modrá chirurgická rouška.

Návštěvu první dámy v prádelně zdokumentoval její personální šéf Tristan Bromet, Macronová za svůj „skromný oděv a roušku“ sklidila chválu uživatelů sociálních sítí. „Rouška je v téhle době nezbytná, je skvělé, že šla příkladem a nasadila si ji také,“ komentovali lidé pod fotkami, které Bromet sdílel na instagramu.

Macronová postrádala výlety s manželem a podpatky

Karanténu Macronová trávila v Elysejském paláci ve společnosti manžela a svých nejbližších spolupracovníků. Přestože dál pracovala na svých projektech, na rozdíl od své kamarády, první dámy Spojených států Melanie Trumpové, se nestala oficiální tváří kampaně boje s koronavirem a držela se převážně v ústraní a mimo média. Macronová však poskytla několik rozhovorů o tom, jak izolaci prožívá a co jí chybí.

První dáma si například postěžovala, že v karanténě nemohla nosit své milované jehly, chuť si spravila právě při návštěvě prádelny, kam dorazila v semišových kozačkách na podpatku.

Chyběly jí také víkendové pobyty v sídle Lanterne, kam pravidelně jezdí s manželem. Bromet uvedl, že první dáma se nadále zabývá bojem s koronavirem a pečlivě sleduje honbu za účinnou vakcínou. Její nejstarší dcera a zeť jako lékaři slouží v první linii.

ahojky ( 20. května 2020 22:14 )

Ale její starej musí čekat venku

ahojky ( 20. května 2020 15:20 )

Tu by měla nosit pořád. Úplně v ní omládla.

fjdksla ( 20. května 2020 15:17 )

Rouška jí sekne, takhle by měla chodit furt.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa