Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Macronová v karanténě oslavila 67. narozeniny. Chybí jí podpatky a zmínila testy

Autor: Darina Jíchová - 
30. dubna 2020
15:28

První dáma Francie Brigitte Macronová v rámci dlouhé karantény v Elysejském paláci oslavila 67. narozeniny. V rozhovoru pro týdeník Paris Match odtajnila, co jí v izolaci nejvíce chybí: lidé a podpatky. Macronová před pandemií koronaviru měla denně nabitý program plný schůzek, netají se tím, že se ráda stýká s lidmi, kvůli šířící se nákaze ale musela osobní kontakt vyměnit za ten zprostředkovaný přes obrazovky počítačů a mobilů. Karanténu tráví s manželem, prezidentem Emmanuelem Macrononem (42), a s nejužším kruhem poradců, uvedl list Paris Match.

Macronová stejně jako většina lidí, kteří v době pandemie pracují z domova, odložila slušivé šaty a lodičky s vysokými podpatky. Home office zvládá v tričku a džínech, na interview s týdeníkem Paris Match ale „pro pocit“ obula své milované jehly. Následně připustila, že v karanténě preferuje komfort nad módou.

„Lodičky jsem měla naposledy 15. března, když jsme byli s manželem volit v Touquetu, to byl také poslední den, kdy jsem byla venku. Dnes jsem je obula pro pocit,“ sdělila redaktorovi, doplnila, že si je nevzala ani na skromnou oslavu narozenin, pro tu zvolila balerínky. Lodičky jsou nedílnou součástí jejího šatníku, v kombinaci s minišaty se staly jejím charakteristickým doplňkem.

Macronová odložila milované lodičky

„Má nejkrásnější nohy v Paříži,“ řekl o Macronové dříve slavný módní návrhář Karl Lagerfeld. První dáma si je své přednosti dobře vědoma a štíhlé nohy, které by jí mohly závidět o generace mladší ženy, ráda ukazuje. Bývalá učitelka literatury se v kondici udržuje jízdou na kole.

„Na vysokých podpatcích je všechno nebezpečné, můžete kdekoliv a kdykoliv upadnout nebo uklouznout a všude jsou díry,“ prohlásila Macronová v rozhovoru s ukrajinskou první dámou Olenou Zelenskou. Její věta byla perfektní metaforou, nepřímo se vyjádřila, jaké to je být první dámou a žít pod neustálým drobnohledem.

Manželka amerického prezidenta Melania Trumpová a první dáma Francie Brigitte Macronová během summitu G7 (26. 8. 2019) Manželka amerického prezidenta Melania Trumpová a první dáma Francie Brigitte Macronová během summitu G7 (26. 8. 2019) | Reuters

„Po návratu domů jsem se ještě šla projít se psem,“ zmínila se krátce o začátku karantény. „Tehdy jsem ještě mohla, ale když jsem viděla, jak se na mě lidé koukají, věděla jsem, že za chvilku se všechno obrátí vzhůru nohama,“ řekla první dáma. Měla pravdu. Za venčení psa Nema kolem Seiny schytala mírnou kritiku, od té doby, tedy už měsíc a půl, je vzorně v karanténě, dodržuje všechna bezpečnostní a hygienická opatření včetně sociálního odstupu. „Proto jsem vás zdravila z takové dálky,“ připomněla novinářům.

Hovory s Melanií

Během rozhovoru mluvila i o koronaviru a spekulacích spojených s prvním párem. „Manžel ani já jsme na virus nebyli testováni, ani u jednoho z nás se dosud neprojevily žádné příznaky,“ objasnila. Macronová se snaží nezahálet, dál pracuje na svých projektech. Pravidelně je také v kontaktu s ostatními prvními dámami. Nejčastěji se svou dobrou kamarádkou Melanií Trumpovou.

„Melania je očividně víc vystrašená z pandemie než její manžel. Řekla mi, jak ji vyšokoval útok nákazy v New Yorku,“ svěřila se Macronová. Dodala, že často mluví také s manželkou jihokorejského prezidenta Mun Če-ina Kim Jung-sook. „Byli a jsou lépe připraveni na pandemii. Jen se podívejte, jaké kroky podnikli v otázce vzdělání,“ pochválila Macronová.

Dcera v první linii

Ve Francii je ke čtvrtku 30. dubna 166 tisíc potvrzených případů koronaviru, nákaze podlehlo přes 24 tisíc osob. Francouzi také slaví úspěch v počtu uzdravených, lékařům se podařilo vyléčit už téměř 50 tisíc pacientů. V první linii s koronavirem bojuje i nejstarší dcera Macronové, kardioložka Laurence Auzièreová Jourdanová.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa