Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ivanka Trump v roušce jako bílá labuť: Šaty za 28 tisíc taktikou na obměkčení voličů?

Autor: Darina Jíchová - 
17. září 2020
19:07

Ivanka Trumpová (38), přední poradkyně a dcera prezidenta Spojených států Donalda Trumpa, ukázala, že nošení roušky zvládá na jedničku. Nejenže se v ní pravidelně ukazuje na veřejnosti, věnuje se i jejich výrobě, s dcerou jich na počátku pandemie několik ušila. Nyní ji ale plně zaměstnává otcova prezidentská kampaň, Trump totiž usiluje o znovuzvolení a jeho dcera neúnavně objíždí USA a lobbuje za něj. Její poslední zastávka ji zavedla mezi původem latinskoamerické voliče v Arizoně, snažila se je obměkčit šaty z kolekce kolumbijské návrhářky, uvedl deník Daily Mail.

Trumpová se do Trumpova štábu v Arizoně dostavila v bělostném modelu kolumbijské návrhářky Johanny Ortizové, za který dala 28 tisíc korun, doplnila ho ladící rouškou a zlatými sandálky na podpatku. Během návštěvy ji doprovázel arizonský guvernér Doug Ducey.

Volba šatů byla taktika

Výběr šatů byl strategickým krokem, Ivanka měla ukázat, že podporuje latinskoamerické designery, uvedl Daily Mail. Trumpová se v arizonské metropoli Phoenix sešla s dobrovolníky, kteří působí v tamním volebním štábu jejího otce.

Poradkyně Bílého domu Ivanka Trumpová. Poradkyně Bílého domu Ivanka Trumpová. | Twitter Ivanky Trumpové

Následně s guvernérem Duceyem probírala situaci amerických pracujících rodin, zapojila se také do programu tamního callcentra, kam zatím nerozhodní voliči mohou volat a debatovat o Trumpově programu a cílech. Fotkami z Arizony se následně pochlubila na svých sociálních sítích. „Arizoňané vědí, že POTUS (poz. red. prezident Spojených států) za ně dál bude bojovat i další čtyři roky,“ napsala na twitteru.

Dostala pochvalu za roušku

Pro Trumpovou to byla první cesta do Arizony od otcova zvolení, ve státě se počátkem týdne objevil i sám prezident, který se zde účastnil mítinku se svými zastánci.

Američané asi nejvíce ocenili to, že Trumpová dorazila v roušce a mimo oficiální proslov se ji snažila mít nasazenou po celou dobu návštěvy, oproti jejímu otci a zbytku rodiny dodržuje zakrývání nosu a úst. Prezident Trump naopak patří mezi velké odpůrce roušek, obléká si ji jen velmi zřídka a velmi nerad.

Video  Donald Trump vyzval novináře, aby odložil roušku  - Reuters
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi