Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ivanka zářila v overalu za 80 tisíc. Do Trumpa se opřela herečka kvůli smrti a lžím

Autor: Darina Jíchová - 
30. dubna 2020
21:13

Prezident Spojených států Donald Trump je hojně kritizován za svůj laxní přístup ke koronaviru způsobujícímu nemoc covid-19, už několikrát se nechal slyšet, že to není o nic horší než běžná chřipka. Právě za tento výrok se do něj pustila oblíbená herečka Holly Marie Combsová, kterou čeští diváci znají ze seriálu Čarodějky. Její dědeček, Trumpův velký fanoušek, podlehl koronaviru, protože věřil slovům svého oblíbeného prezidenta. „Jste hanba lidské rasy,“ vzkázala Combsová Trumpovi na twitteru, uvedl list Daily Mail. Trump kritiku neřeší, potěšil ho návrat dcery Ivanky do Bílého domu.

„Věřil vám, když jste řekl, že to není nic horšího než chřipka,“ sdílela Combsová na svém twitteru. Trumpa přímo obvinila ze smrti svého dědečka. „Můj dědeček dnes (26. dubna) zemřel, volil vás, věřil ve vás a vaše slova. Věřil každé lži, kterou jste vypustil. Zemřel na koronavirus den po 66. výročí svatby. Jste hanba lidské rasy,“ napsala herečka a Trumpa ve svém příspěvku označila.

USA jsou v současnosti ohniskem nákazy, v zemi je přes milion potvrzených případů, na 61 tisíc osob nemoci podlehlo.

„Jak se opovažujete vinit Trumpa“

Její kontroverzní tweet vyvolal vášnivou debatu, mnozí uživatelé twitteru se k její zlosti připojili, další ji zkritizovali a odsoudili, že si „dovolila prezidenta obvinit ze smrti svého dědy“. „Upřímnou soustrast, ale jak se opovažujete vinit Trumpa. Hanba vám, tak by se cítil i váš skvělý dědeček,“ objevilo se v komentářích pod jejím příspěvkem.

Combsová se ale nenechala umlčet. „Na Trumpovce nemám trpělivost, nemám pro ně toleranci, absolutně žádnou. Zkuste to na jiné zdi. Prostě ne dnes, satane,“ reagovala na kritické reakce. Společně s dvojicí hereček Alyssou Milanovou a Rose McGowanovou, se kterými hrála v seriálu Čarodějky, patří mezi velké odpůrce Trumpovy vlády.

Prezident USA Donald Trump s dcerou a poradkyní Ivankou Trumpovou. Prezident USA Donald Trump s dcerou a poradkyní Ivankou Trumpovou. | Reuters

Velkolepý návrat první dcery

Prezident Trump si z kritiky nic nedělá, naopak tento týden měl důvod k radosti, do Bílého domu z karantény zavítala jeho nejbližší poradkyně a dcera Ivanka Trumpová. Ta se do práce vrátila za velkého potlesku a vysloužila si pochvalu otce, který prohlásil, že vytvořila 15 milionů pracovních míst.

Trumpová se předvedla ve světle růžovém overalu, který ji vyšel na více než 80 tisíc korun od módní návrhářky Gabriely Heartsové. První dcera pochvalu s úsměvem přijala, pravdou je, že se podílela na programu, jak udržet drobné podnikatele nad vodou, nicméně 15 milionů pracovních míst by znamenalo 10 procent všech míst před koronavirovou krizí.

„To je to, co chce dělat. Chce pomáhat lidem. Od začátku mé vlády Ivanka využívá svých zkušeností úspěšné podnikatelky. Bojuje za americké pracovníky. Vytvořila jim hodně míst,“ prohlásil Trump. „Děkuju vám, pane prezidente,“ reagovala jeho dcera, neupravila přesný počet pozic, které skutečně vytvořila. Podle analytiků je jich v reálu o poznání méně. Program, na kterém se podílela, se zavázal, že otevře 6,5 milionu míst.

Trumpová byla až dosud v karanténě s dětmi, izolaci ale porušila na tzv. židovské Velikonoce, svátek Pesach, kdy si s rodinou vyjela do otcova golfového klubu v New Jersey.

illyria ( 30. dubna 2020 23:37 )

Otázkou je, jestli by přežil tu chřipku... V USA na chřipku zemře cca 36 tisíc lidí ročně... To čemu se normálně říká chřipka je jen obyčejné nachlazení... Ta pravá chřipka je celkem špatná nemoc... Je mi 30 a jsem zdravá. Chřipku jsem měla minulý rok po vánocích a bylo to hrozné... Bolest svalů, hlavy, dráždivý kašel, vysoké teploty... Prostě to není "rýmička"...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa