Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

E-cigaretám s příchutí odzvonilo. Vláda sebrala studentům oblíbenou „pochoutku“

Autor: ČTK, for - 
3. ledna 2020
08:10

Americká vláda se rozhodla zakázat prodej elektronických cigaret s příchutěmi, které jsou v USA oblíbené hlavně mezi středoškolskou mládeží. Oznámila to ve čtvrtek agentura AP. Výrobci ale budou moci využít masivních výjimek, na trhu například zůstanou elektronické cigarety s nikotinovou nebo mentolovou příchutí.

Zakázané druhy e-cigaret budou muset zmizet z prodeje do třiceti dnů po vydání příslušné směrnice Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv (FDA), oznámilo ministerstvo zdravotnictví. Rozšíření e-cigaret mezi teenagery ministerstvo označilo za „nejrychlejší epidemii“ mezi touto věkovou skupinou.

Prezident Donald Trump vyhlásil plán boje s elektronickými cigaretami před čtyřmi měsíci, ale jeho strategie vycházela z totálního zákazu všech příchutí. Trh s tímto zbožím má v USA každoročně mnohamiliardový obrat. Výjimky, které schválilo ministerstvo zdravotnictví, podle AP potěší hlavně největšího amerického výrobce, společnost Juul Labs.

Ve Spojených státech začal koncem minulého roku platit zákon, podle něhož lze kupovat a užívat tabákové výrobky i jejich elektronické alternativy až od věku 21 let. Dosud bylo v USA možné klasické a elektronické cigarety i příslušné kuřácké směsi zakoupit podle federálního nařízení od 18 let.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

zfloyd ( 3. ledna 2020 08:58 )

tabáková loby zvítězila ,když mi nemůžeme tak nikdo !!

Zobrazit celou diskusi