Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Autobusu praskla pneumatika: 19 mrtvých. „Pomozte! To je strašné,“ ozývá se na videu

Autor: blv, ČTK - 
1. prosince 2019
10:37

Devatenáct mrtvých si vyžádala nedělní nehoda autobusu na ruském Dálném východě. Mezi obětmi jsou dvě děti, jedno z nich dvanáctiletá dívka. Informovala o tom agentura Interfax. Autokar, kterým vedle řidiče cestovalo také 43 pasažérů, sjel z mostu do řeky.

„Bylo tam 15 mrtvých, dalších deset je v péči lékařů. Dva lidi s nejtěžšími zraněními transportoval do nemocnice vrtulník,“ citoval původně Interfax nejmenovaného představitele místní správy. Jenže počet obětí podle dalších zpráv agentury nakonec narostl dokonce na 20. Navíc stav tří zraněných pasažérů je vážný. 

Podle informací ruských médií autobusu praskla pneumatika, vozidlo se v plné rychlosti nejdřív obrátilo na bok a pak spadlo z mostu. 

Nehoda se stala zhruba 6300 kilometrů východně od Moskvy. Autobus jel ze Sretensku do Čity, ale asi 60 kilometrů od Sretensku sjel z mostu do řeky Kuenga.

Agentura Reuters v této souvislosti uvedla, že stav ruských silnic patří k nejhorším na světě. Loni na nich podle tohoto zdroje zemřelo 18.214 lidí. Příčinou bývá vedle špatného stavu silnic i technický stav vozidel či lidský faktor.

Zobrazit celou diskusi