Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Clintonová se na twitteru vysmála Trumpovi za dopis Erdoganovi. „Nebuďte k**ot!“

Autor: Darina Jíchová, ČTK - 
21. října 2019
20:50

Bývalá americká exministryně zahraničí Hillary Clintonová pobavila internet, na svém twitteru sdílela dopis z „archivu Bílého domu“. Jednalo se o parodii na vzkaz od exprezidenta Spojených států Johna F. Kennedyho pro bývalého vůdce někdejšího Sovětského svazu Nikitu Chruščova. „Potom vám cinknu,“ loučí se Kennedy s Chruščovem, což je jasná aluze na dopis, který poslal současný prezident USA Donald Trump svému tureckému protějšku ohledně konfliktu v Sýrii, uvedl web deníku Daily Mail.

„Dějiny na vás budou pohlížet v dobrém, pokud to uděláte správně a humánně. Pokud se nestanou dobré věci, navždy budete vnímán jako ďábel. Nebuďte tvrďák. Nebuďte hlupák! Zavolám vám později. S úctou Donald Trump,“ vyzval Trump Recepa Erdogana ve svém listu. Jeho „bizarní“ sdělení, jak o oficiálním dopisu píše tisk, mezi Američany sklidilo výsměch.

Dopis, který prezident USA Donald Trump poslal svému tureckému protějšku Recepovi Erdoganovi. Dopis, který prezident USA Donald Trump poslal svému tureckému protějšku Recepovi Erdoganovi. | Reuters

Politologové Trumpův projev a diplomacii označili za infantilní, list byl podle nich „prostý a stručný“ a nedostačoval závažnosti situace. O Trumpově dopisu se původně myslelo, že se jedná o podvrh, jeho pravost ale potvrdil Bílý dům.

Smyšlený dopis od JFK

Clintonová, Trumpova soupeřka z prezidentských voleb v roce 2016, ale všechno „korunovala“ svým nedělním příspěvkem. „Drahý předsedo Chruščove,“ začíná dopis, který je datován 16. říjnem 1962, tedy počátkem kubánské krize. „Hele, nebuďte k**ot. Stáhněte svoje rakety z Kuby a všichni pak budou říkat: Hurá! Chruščove, jsi nejlepší! Jestli je ale nestáhnete, všichni budou jako: Chruščove, ty h*vado,“ pokračuje parodický dopis.

„A vaší blbý zemi budou místo Sovětský svaz říkat Sovětský svrab. Fakt mě vytáčíte. Cinknu vám potom. Posílám objetí. John Fitzgerald Kennedy,“ končí dopis, který vytvořili tvůrci talkshow oblíbeného moderátora Jimmyho Kimmela.

Kongresman: Každý student by to svedl lépe

„Průměrný student jakékoliv americké střední školy, i ten, co propadá z angličtiny, mohl napsat efektivnější dopis, než je ten prezidentův. Je to jasný důkaz, že neví, jak vyjednávat s ostatními vůdci. Celý svět to teď viděl,“ vyjádřil se k Trumpově dopisu demokratický kongresman Seth Moulton.

Turecké úřady sdělily reportérům CNN, že Erdogan list amerického prezidenta „rázně odmítl“. Mnozí považují za zázrak, že viceprezident Mike Pence byl po takovém „trapasu“ schopný vyjednat pětidenní příměří mezi Tureckem a Sýrií.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Antonn Blha ( 23. října 2019 17:30 )

Životní nula která neumí uspokojit vlastního muže opět kdáká totální nesmysly, co taky čekat od báby po přechodu 🤪😂😂

Zobrazit celou diskusi