Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Juncker musel na operaci žlučníku. Zapití prášků alkoholem mluvčí odmítla

Autor: ČTK - 
19. srpna 2019
13:13

Dosluhující předseda Evropské komise (EK) Jean-Claude Juncker se zotavuje po operaci žlučníku. Ze zdravotních důvodů proto nebude schopen zúčastnit se na konci tohoto týdne summitu ekonomicky nejvyspělejších zemí světa G7 ve francouzském Biarritzu. Mluvčí EK také čelila dotazu, zda Juncker při aktuálních potížích zapil prášky tišící bolest alkoholem. Odmítla to. 

Jean-Claude Juncker, kterého ve funkci šéfa Evropské komise nahradí Němka Ursula von der Leyenová, je stále v nemocnici, kvůli akutní operaci musel přerušit dovolenou v Rakousku a vrátit se do Lucemburska, odkud pochází.

Video  Šéf Komise Juncker nebyl na sumitu NATO ve formě, museli ho podpírat  - Reuters
Video se připravuje ...

Mluvčí Evropské komise uvedla, že Juncker se operaci podrobil o uplynulém víkendu a že zákrok byl úspěšný. Lékaři ale končícímu šéfovi EK zakázali v blízké budoucnosti cestovat.

Juncker podle mluvčí bude o projednávaných tématech vrcholné schůzky hovořit s jejím hostitelem, francouzským prezidentem Emmanuelem Macronem, a s předsedou Evropské rady Donaldem Tuskem, který na summitu bude. Summit G7 začíná ve francouzském lázeňském přímořském letovisku v sobotu a končí v pondělí.

Problémy s alkoholem odmítal

Končící šéf Evropské komise čelil v minulosti kritice za údajné pití alkoholu přes míru. O jeho potížích se spekulovalo i letos na jaře, Juncker však rázně popřel, že by se spekulace zakládaly na pravdě.

„Řekl jsem to mnohokrát, že nemám problém s alkoholem. Hloupí novináři vždy položí stejnou otázku, i když jsem na ni již mnohokrát odpověděl,“ rozčílil se v květnu pro Daily Mail a podotkl, že za jeho zdravotními potížemi mohou bolesti zad - tzv. „houser“, neboli ischias. Tedy zánět sedacího nervu. 

I nyní mluvčí čelila dotazu novinářů, zda Juncker smíchal při aktuálních potížích léky proti bolesti s alkoholem. „Ne, neuvědomuji si, že by se něco takového stalo,“ odpověděla mluvčí podle webu express.co.uk.

Evka4 ( 19. srpna 2019 15:48 )

Juncker je jednotka alkoholu.Ten by za flašku vodky propil celou EU Jak vždycky legračně našlapoval, jakoby měl v botách hřebíky

fotrpjotr ( 19. srpna 2019 15:35 )

Zapití prášků alkoholem mluvčí odmítla,protože prášek si vzal,až po požití alkoholu.

Zobrazit celou diskusi