Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Na cestující útočili muži v maskách a s obušky. Zranili 45 lidí v Hongkongu

Autor: ČTK, jry - 
22. července 2019
07:48

Dav maskovaných mužů vyzbrojených obušky vtrhl včera na vlakové nádraží v hongkongské čtvrti Yuen Long. Podle místní nemocnice bylo zraněno 45 lidí, jeden je v kritickém stavu.

Na záběrech zveřejněných na sociálních sítích jsou vidět muži v bílých tričkách útočící na lidi na nástupištích a ve vagonech.

Útok nastal po protivládní demonstraci v centru Hongkongu, kterou se policie snažila rozehnat slzným plynem a střelbou gumovými projektily. Někteří z cestujících na nádraží se vraceli z demonstrace. Kdo na nádraží útočil, ani motivy útoku nejsou jasné, napsal server BBC. Hongkongská vláda útok odsoudila.

Útok začal kolem 22:30 místního času (16:30 SELČ), několik hodin po střetu demonstrantů s policií. Yuen Long je okrajovou čtvrtí a od místa protestů je dosti vzdálená.

shangshu ( 29. srpna 2019 05:13 )

Hostování policie

viho ( 22. července 2019 11:33 )

Tam kam nemůže oficiální armáda, jsou z Ruska vysláni neoznačení zelení mužíci a z Číny asi bílí s mobilem Huawei v ruce. Ale protože Huawei dusí sankce na západní technologie, tak se asi vrátil k původní čínské technologii bambusových tyčí. Tohle je asi teprve začátek invaze Číny do Hong Kongu, kdy si zkouší technologii. Na intelektuály už dlouhodobě působí tzv. United Front, což je způsob získávání vlivných lidí pro cíle Čínské komunistické strany. Ostatně v Česku se jim daří, ovládli tu Hrad. Ale davy v ulicích je potřeba zastrašit a ovládnout jinak. A když to nemůže udělat oficiální Čínská lidová armáda ani Hongkongská policie, tak nastoupí asi bílí mužíci.

Zobrazit celou diskusi