Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Mayová i Boris Johnson dostávají od Britů „čočku“. Twitter žije vlnou karikatur

Autor: tva - 
24. května 2019
17:50

Rezignace Theresy Mayové na post vůdkyně konzervativců, kterou doprovázely i slzy ministerské předsedkyně, spustila vlnu reakcí uživatelů sociální sítě twitter. Ty se nesou převážně v satirickém až cynickém duchu. Jejich kreativita však vzbuzuje ve většině případů alespoň pobavený úsměv. Je povznesená nálada ale skutečně namístě?

Britská premiérka oznámila, že 7. června se vzdá pozice šéfky vládnoucí strany konzervativců. V čele vlády zůstane do té doby, dokud partaj nenalezne nového vůdce. Horkým favoritem na tento post je však bývalý ministr zahraničí Boris Johnson, který se zejména u liberálnější části voličů netěší zrovna přehnanému respektu. Tento fakt se pak ve velké míře odráží v samotných reakcích.

Jeden z uživatelů sdílel záběr na Kyberčlověka z britského seriálu Doctor Who, známého tím, že je zbaven všech emocí. V krátké scéně však navzdory tomu uroní několik slz. „Pokud jste dnes ráno prošvihli projev Theresy Mayové, tady jej nabízím ve zkratce,“ komentuje autor svůj příspěvek.

Mayová jako Kyberčlověk z Doctora Who? I takový význam měly pro někoho premiérčiny slzy. Mayová jako Kyberčlověk z Doctora Who? I takový význam měly pro někoho premiérčiny slzy. | Twitter

Další z twitterových účtů se zaměřil na to, že novým lídrem konzervativců se s největší pravděpodobností stane Boris Johnson. Sdílel známý snímek zobrazující amerického komika a moderátora Steva Harveyho ve dvou polohách – v první z nich se nachází uprostřed hurónského smíchu, ve druhé se naopak zdá, že jej něco vážného trápí. Zobrazená bipolarita je tak poměrně trefnou paralelou k náladě, která aktuálně panuje mezi britskou veřejností.

Mayová ven, Johnson na plac. Pro Brity poměrně schizofrenní situace. Mayová ven, Johnson na plac. Pro Brity poměrně schizofrenní situace. | Twitter

Kdo do křesla po premiérce Mayové usedne, je prozatím nejasné. Jisté ale je, že část uživatelů sociálních sítí se její situací dobře baví. Otázkou však zůstává, jak dlouho jim smích na lících vydrží. Aby jej náhodou nenásledovaly slzy – stejně jako v případě aktuálně vysmívané premiérky.

Zobrazit celou diskusi