Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

„Sama vydělávám dost peněz.“ Melania Trumpová promluvila o utrácení za oblečení

Autor: Darina Jíchová - 
13. května 2019
10:21

První dáma Spojených států Melania Trumpová má vytříbený módní vkus a za svoje modely často sklízí obdiv. Designerské kousky, ve kterých se předvádí, jsou ale drahé, jejich cena dosahuje běžně desítek tisíc korun. Jen v dubnu za svoje oblečení utratila v přepočtu téměř 300 tisíc korun, podle vlastních slov však slovinská exmodelka „zná hodnotu peněz a zas až tolik peníze nerozhazuje“, napsal deník Daily Express.

Trumpová vždycky milovala lodičky od Christiana Louboutina a Manola Blahnika, má jich plný botník a ráda se v nich ukazuje. Novináři nikdy neopomenou poukázat na to, kolik takové boty stojí, „louboutinky“ mohou vyjít až na 70 tisíc korun. Už v roce 2005 vysvětlila pravidlo, podle kterého prý nakupuje dodnes.

Trumpová: Vím, co to je práce

„Pokud se mi věc 100procentně nelíbí, nekoupím si ji,“ uvedla v rozhovoru pro CNN, krátce po svatbě se současným prezidentem Donaldem Trumpem. „Sama vydělám dost peněz,“ odpověděla Trumpová na otázku, kdo za její oblečení platí. „Berte v úvahu, že jsem vyrostla v zemi, kde se vždycky musíte dívat na peníze. Zase tolik neutrácím,“ řekla tehdy moderátorovi Larrymu Kingovi.

„Nikdy nezneužila situace, jako jiné ženy před ní. S Melanií to nikdy nebylo o tom, že by něco viděla ve výloze a řekla mi: Prosím, kup mi to, nebo že by mi oznámila, že si to koupí,“ potvrdil při tom samém interview Trump. „Vydělám dost peněz, znám jejich hodnotu a vím, co je to práce. Zároveň vím, že nepotřebuju mít v šatníku každou nejnovější kabelku, kterou stejně neunosím,“ prohlásila Trumpová.

První dáma je miliardářka

První dáma nepůsobila jen jako modelka, navrhla vlastní řadu šperků a kosmetických produktů, podle daňového přiznání si v roce 2016 Trumpová díky autorským právům na svých produktech vydělala 1,7 milionu korun. Americký server Celebrity Net Worth v roce 2018 vyčíslil, že celkové jmění Trumpové činí 1,1 miliardy korun. Zásluhu na něm má hlavně její kariéra modelky.

První dáma má prý nad prezidentem velkou moc. První dáma má prý nad prezidentem velkou moc. | Reuters

Trumpová není jen bohatá, podle moderátora stanice HBO Billa Mahera je také neuvěřitelně mocná. Maher se totiž domnívá, že jako jediná osoba je schopná držet prezidenta Trumpa pod kontrolou. Moderátor Trumpa a mediálního magnáta Rupeta Murdocha označil za „dvě zla, která řídí svět“, současně se obrátil na jejich manželky, Trumpovou a Jerry Hallovou, a vyzval je, aby své muže opustily.

Trump by neustál odchod manželky

„Řada republikánských kandidátů zkoušela zastavit Trumpa, ale nemohli. Nezvládla to ani Hillary, ani Mueller. Je tu někdo, kdo by to mohl udělat? Jistě, Melania!“ prohlásil v provokativním výlevu Maher.

„Je jen jedna věc, kterou neandrtálci jako Trump a Murdoch nesnesou, a to útok na jejich ego. Jen se podívejte, Murdoch byl ženatý čtyřikrát a Trump třikrát. Říkám vám, Trump by nezvládl, kdyby mu Melania oznámila: Donalde, nic mě tu nedrží, nemiluju muže, kterým ses stal. Našla jsem, kam jsi mi schoval pas, odcházím,“ dodal na závěr své řeči Maher.

To, že Trumpová umí prezidenta zklidnit a mnohdy zmírnit jeho výbušnou povahu, potvrdilo také několik známých prvního páru.

Zobrazit celou diskusi