Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Exministr Johnson se před volbami líbal s fanynkami a čepoval pivo v hospodě

Autor: Darina Jíchová - 
28. dubna 2019
16:00

Bývalý ministr zahraničí a adept na křeslo šéfa konzervativců i premiéra Boris Johnson se aktivně zapojil do kampaně před anglickými komunálními volbami. Ve městech Tamworth a Walsall chodil od domu k domu, mluvil s voliči, nechával se „pusinkovat“ od fanynek, ochotně pózoval na fotkách a v místní hospodě předvedl, že umí načepovat pivo. Stejně jako má Británie na krku „rozvod“ s Evropskou unií, po 25 letech se rozvádí i Johnson. Manželství s právničkou Marinou Wheelerovou ukončil jeho románek s mladou blondýnkou Carrie Symondsovou, uvedl deník Daily Mail.

Energický Johnson v sobotu pobíhal po městě a rozdával volební letáky na podporu svého straníka Simona Goodalla, který v regionu kandiduje. Anglii čekají komunální volby ve čtvrtek 2. května a konzervativci dělají všechno proto, aby obstáli v souboji s labouristy.

Zhřešil Johnson ve své dietě?

Johnson na sebe svým výstupem strhl velkou pozornost. Kromě hospody navštívil i místní cukrářství a lahůdkářství. Je otázkou, zda mu přísná dieta, kterou mu nasadila Symondsová, dovolila ochutnat pudinkové košíčky, které v cukrářství nabízel lidem.

Ve Walsallu, tradiční „baště“ labouristů, to bude souboj na ostří nože, konzervativci zde překvapivě zvítězili ve volbách v roce 2015. Letos se budou snažit udržet si v oblasti svůj vliv. V komunálních volbách se o 8400 křesel uchází 25 400 kandidátů, z přímé volby vzejde také 6 nových starostů.

Do ulic vyrazil i Corbyn

Do ulic na podporu své strany vyrazil také lídr labouristů Jeremy Corbyn, ten slunnou sobotu strávil ve městě Peterborough. Rozmlouval s lidmi a fotil se s fanoušky, takový rozruch jako Johnson ale nezpůsobil. Komunální volby 2. května proběhnou i v Severním Irsku.

Zobrazit celou diskusi