Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Milenka postavila exministra do latě. Johnson zhubl a ostříhal se, vystřídá Mayovou?

Autor: Darina Jíchová - 
31. března 2019
18:49

Britský exministr zahraničí Boris Johnson (54), který by mohl nahradit premiérku Theresu Mayovou v čele britské vlády, „vyvezl“ svou mladou milenku Carrie Symondsovou (31) do Itálie. Bývalá komunikační šéfka konzervativců zřejmě stojí i za jeho rozvodem. Johnsonovi známí si ale pochvalují, jak blonďatá přítelkyně politika změnila. Exministr je hubenější a zdravější, Symondsová ale ještě musí zapracovat na jeho ošumělém zevnějšku, napsal deník Daily Mail.

Symondsová podle Johnsonových přátel zvládla zkrotit jeho sklony k šaškárnám a přivést ho ke zdravému životnímu stylu. Pokud by se Johnson skutečně stal premiérem, byla by nejmladší „první dámou“ v historii Downing Street.

Po vypuknutí skandálu ohledně rozchodu Johnsonových se Symondsová držela stranou, na veřejnosti se nový pár začal objevovat až po Silvestru. Nový rok spolu přivítali v Řecku v exministrově oblíbené vile, která patří jeho otci Stanleyemu. V březnu zase vyrazili do Itálie. Symondsová zážitky z výletu sdílela na sociálních sítích.

Britský exministr zahraničí Boris Johnson se svou mladou přítelkyní Carrie Symondsovou na výletu v Itálii. Britský exministr zahraničí Boris Johnson se svou mladou přítelkyní Carrie Symondsovou na výletu v Itálii. | Profimedia.cz

Borisova transformace

„Sluníčko, plavání, aperol a hrozně moc těstovin,“ napsala do svého příspěvku. Johnsonovi přátelé se shodli, že na něj má Symondsová dobrý vliv, říkají tomu „Borisova renesance“. Poukázali na to, že nejde jen o to, že zhubnul a že se zbavil svého rozčepýřeného účesu. Zapracovala i na jeho způsobu vyjadřování, Johnson byl podle přátel celkem „huhla“, ale Symondsová ho zcela změnila.

O exministrovi se v britském tisku mluví jako o největším favoritovi na funkci premiéra, tyto zprávy se ještě rozšířily poté, co Mayová nabídla svou rezignaci.

Třetí svatba? Nejdřív rozvod

Jonhson je do Symondsové prý tak zamilovaný, že by si ji chtěl vzít. Jednalo by se tak o jeho třetí manželství. Rozpad manželství a následný rozvod exministr a jeho druhá žena Marina Wheelerová (55) oznámili v září 2018, důvodem byla Johnsonova nevěra. Blízký přítel nového páru popřel, že by Symondsová mohla za probíhající rozvod.

„Vztah Mariny a Borise umíral už několik let. Carrie je úžasná, energická a neuvěřitelně chytrá. Je taky strategická. Dokázala Borise zvednout ze zadku, zhubnul, nechal se ostříhat, už ani tolik nepije. Zbavila ho lenosti a nečinnosti,“ popsal novinářům Daily Mailu jeden z Johnsonových přátel.

Johnson: Žiju jako poustevník, ořechy jsou luxus

Sám politik se pochlubil, že od nového roku drží dietu a že už zhubl skoro 6 kilo. Johnson přiznal, že se vzdal nočních „žranic“. Odříká si i alkohol, na večírcích se podle vlastních slov prolívá vodou. „Snídám jako poustevník ovesnou kaši, luxus je, když si ji můžu posypat ořechy,“ popsal nový jídelníček.

Svoje hubnutí přirovnal k brexitu. „Víme, že se musíme dát do kupy a postavit se na nohy a připravit se. Musíme být připravení hbitě se chopit svobod, které s brexitem přijdou, a využít je. Přijde svoboda inovovat, svoboda regulovat zájmy našich firem, svoboda otevřít náš trh,“ dodal Jonhson, který byl v roce 2016 jednou z hlavních tváří kampaně prosazující odchod Velké Británie z Evropské unie.

Zobrazit celou diskusi