Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Mayová odhalila, co dělají s manželem po večerech. Oba u toho dost vykřikují

Autor: Darina Jíchová - 
17. září 2018
10:40

Jako všední a obyčejný vidí britská premiérka Theresa Mayová (61) svůj běžný den, jak uvedla v novém dokumentu stanice BBC. Zmínila, že se stejně jako všichni věnuje své práci. A že den zakončí před televizí se svým manželem Philipem (60). Sledují především vědomostní soutěže a popíjí čaj. Mayová prozradila, že se oba zapojují do hádání a vykřikují odpovědi.

Premiérka si ale k televizi nosí práci, pročítá vládní dokumenty a televize jí dělá kulisu. Mayová uvedla, že se občas neubrání a připojí se k hádání správné odpovědi. Dodala, že jen málokdy si může jen tak sednout k televizi a něco sledovat. Její zaměstnání je náročné a ona musí být perfektně připravená.

Televize, pohovka a manžel po boku

Jinak je ale její život prostý až nudný a nejlépe se cítí doma na pohovce se šálkem čaje v ruce a manželem po boku. Jsou spolu již mnoho let, počátkem září oslavili 38. výročí manželství. Pár se seznámil během studiu na Oxfordu.

Mayová už několikrát svého manželka označila za svou obrovskou oporu. Uvedla, že ji „podržel“ nejen během jejích politických úspěchů a neúspěchů, ale i v době osobních tragédií. Krátce po jejich svatbě Mayová přišla o oba rodiče. „Podpora mého manžela pro mě je a byla to nejdůležitější,“ nechala se slyšet premiérka.

Kdo je Philip May

Philip May je velmi úspěšným bankéřem a ve svém oboru se těší velkému uznání. Na rozdíl od premiérky to podle britského tisku „umí s lidmi“. „Philip je z nich dvou rozhodně ten přátelštější a otevřenější,“ dosvědčil známý páru.

Na druhou stranu má May rád své soukromí a rozhovorům s novináři i hledáčkům fotografů se raději vyhýbá. Mayová často odmítá odpovídat na otázky kolem svého osobního života, proto je překvapením, že nechala dokumentaristy nahlédnout do svého domova v Chequers, tradičním sídle britských premiérů.

Nekonečný boj s brexitem

Mnozí spekulují o tom, že se premiérka trochu snaží odvrátit pozornost od nekonečného vyjednávání o podobě brexitového plánu. Mayová čelí dlouhodobé kritice opozice i straníků, kterým se nelíbí, jak vede jednání s Evropskou unií. Objevují se také spekulace o novém referendu o členství Británie v EU, Mayová to ale odmítá.

Zobrazit celou diskusi