Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Exministra našli mrtvého. Spáchal sebevraždu po obvinění ze sexuálního obtěžování

Autor: Darina Jíchová - 
7. listopadu 2017
19:16

Velšský exministr Carl Sargeant (†48) dnes spáchal sebevraždu, zpráva o jeho smrti přišla jen pár dní poté, co byl obviněn ze sexuálního obtěžování. V pátek bylo Sargeantovi pozastaveno členství v Labouristické straně, měl být vyšetřován v případu obtěžování několika žen. Jediné, co politik požadoval, bylo, aby mohl očistit své jméno. Dnes dopoledne byl ale ve svém domě v severním Walesu nalezen mrtev. 

Příčina smrti zatím nebyla oficiálně zveřejněna, ale podle zdroje deníku DailyMail se jednalo o sebevraždu. V pátek byl Sargeant předvolán před vedení své strany, které mu oznámilo, že kvůli obvinění z nevhodného chování a sexuálního obtěžování bude po dobu vyšetřování suspendován.

Nejméně tři ženy na něj podaly trestní oznámení, nicméně zatím není jisté, jakého přestupku se měl politik dopustit. Sargeant v pátek uvedl, že je v šoku. I jeho blízcí vypověděli, že ho obvinění velmi trápilo. Sargeant působil 14 let ve Velšském národním shromáždění.

Jeho manželka Bernie (48) a dva potomci, Jack (23) a Lucy (25), dnes vydali oficiální prohlášení, ve kterém uvedli, že jsou „naprosto zničení“, „byl to milující otec a manžel a dobrý přítel“. „Carl nebyl jen členem rodiny, byl tím, kdo nás držel pohromadě. Byl srdcí a duší naší rodiny, moc jsme ho milovali,“ stojí v prohlášení. „Nemůžeme slovy vyjádřit, jak nás jeho smrt zasáhla. Prosíme, abyste respektovali naše soukromí.“

Rodina se nyní nachází v péči blízkých a nebude podávat žádné rozhovory. K Sargeantově smrti se vyjádřil i lídr labouristů Jeremy Corbyn, uvedl, že ho tato zpráva „hluboce zasáhla a šokovala“. „To je hrozná zpráva, cítím s Carlovou rodinou, přáteli a kolegy.“

Policie celou věc prošetřuje. Komisař Mark Pierce sdělil tisku: „Zhruba v půl dvanácté dopoledne jsme obdrželi zprávu, že bylo nalezeno tělo muže ve středních letech v domě ve městě Connah's Quay. Muž byl identifikován jako Carl Sargeant.“

Problém se „sexuálními škůdci“

Sexuální skandál otřásá britskou vládou, každý den se objevuje další jméno politika obviněného ze sexuálního obtěžování. Dosud bylo suspendováno 8 konzervativců a 3 labouristé. Sargeant se o nařčení dozvěděl v pátek.

„Setkal jsem se s prvním ministrem Carwynem Jonasem, mluvili jsme spolu o obviněních. Jsem v šoku a značně znepokojený. Kontaktoval jsem tajemníka velšské Labouristické strany a požádal ho o nezávislé vyšetřování. Chci očistit své jméno, více situaci komentovat nehodlám,“ toto byla Sargeantova reakce.

anticccp ( 9. listopadu 2017 19:50 )

Tak feministická hydra už má první oběť na životě. Bravo. Kvůli žvanění pár zneuznanejch kurev se odvolávají ministři a páchají sebevraždy. Svět se posral.

prycsnima ( 7. listopadu 2017 23:11 )

 Zapomnělo se ale že obtěžovat a znásilňovat můžou jen slimáci.

prycsnima ( 7. listopadu 2017 23:09 )

P R Á S E uslintaný,komu bude chybět?

villon ( 7. listopadu 2017 21:23 )

#meetoo a první ovoce spravedlnosti? Že bi?

bachorka ( 7. listopadu 2017 20:08 )

normální hon na čarodějnice

Zobrazit celou diskusi