Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Pečovatelé zavraždili postiženou ženu: 20 let brali její dávky!

7. listopadu 2017
14:40

Až dvacet let inkasoval pár pečovatelů sociální dávky na postiženou ženu, která byla naposledy viděna v roce 1999. Podle policie ji na přelomu milénia brutálně zavraždili a její tělo někam ukryli. Pár byl odhalen až minulý rok, kdy sociální úředníci do domu ženy poslali policisty. Policisté ale ani po několikaměsíčním pátrání nenašli její tělo.

Margaret Fleming ze skotského Inverkipu, která by letos oslavila 36. narozeniny, se nastěhovala k pečovatelům Eddiemu Cairneymu (76) a Avril Jones (57) v roce 1997. Zvrhlý pár ji měl hned od počátku svazovat a držet násilím doma. Postižená žena byla naposledy viděna v prosinci 1999 na rodinném setkání, poté jako by se po ní slehla zem.

Na vše se přišlo až minulý rok v říjnu, kdy sociálka požádala policii, aby ženu v jejím domě zkontrolovali. Pečovatelé jim tvrdili, že žena sama zmizela, to se ale vyšetřovatelům moc nezdálo. Eddie Cairney a Avril Jones totiž 16 let inkasovali její sociální dávky a celkem si přišli na 182 tisíc liber (5,3 milionu korun).

Podle policie ji zvrhlý pár někdy mezi 18. prosince 1999 a 5. lednem 2000 brutálně zavraždil. Konkrétně ji měli ubít neznámým předmětem k smrti. Zatím se ale policii bohužel nedaří najít tělo ženy, přitom pozemky kolem domu pročesávají už několik měsíců. Pečovatelé byli zadrženi a čeká je soud.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání