Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Elitní kriminalista k případu pohřešované Míši: Pohřešování nemá promlčecí lhůtu

Autor: dce - 
11. července 2017
05:37

Míša Muzikářová zmizela přesně před půl rokem. Ani šest měsíců pečlivé policejní práce ovšem neodhalilo stopy, které by mohly vést k jejímu vypátrání. Začíná to vypadat, že bude případ odložen. K celé věci se pro Blesk.cz vyjádřil i elitní kriminalista Josef Doucha.

Teprve dvanáctiletá Míša zmizela už 11. ledna. Ráno nedorazila do školy, večer nebyla doma. Policie po ní pátrala za každého počasí, ale marně. Neobjevila se žádná stopa, která by ukázala, kde se děvče nachází. Utekla z domova sama, či se stala obětí trestného činu? Tyto otázky si policisté pokládají patrně i dnes.

„V tuto chvíli nemáme žádné nové informace, které bychom mohli veřejnosti sdělit. Na případu pohřešované Michaely Muzikářové pracuje zúžený speciální tým,“ uvedla policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Na to, co přesně to pro vyšetřování znamená, jsme se zeptali i elitního kriminalisty Josefa Douchy. „O takovýchto věcech rozhoduje vedoucí týmu. Když vidí, že v případu už není tolik práce a není potřeba tolik lidí, jejich počet v týmu sníží. Kolik přesně lidí se tím má zabývat, ale není nikde nařízeno, je to dáno okolnostmi,“ prozradil Blesku.

„V případě, že bude případ odložen s tím, že již ve vyšetřování nedojde k žádnému posunu, tak i přesto tuto věc bude mít někdo stále na starosti a kdykoliv může dojít k jeho otevření,“ dodala Hyšplerová.

„Odložení případu je věcí trestního řádu,“ osvětlil Doucha. Podle něj ale případ může být znovu obnoven při získání jakékoliv nové informace či stopy. „Poté se postupuje opět prověřením starých stop, porovnáním s novými a to buď vede k dopadení případného pachatele, nebo opět do slepé uličky.“

Pokud by ovšem tělo pohřešované osoby bylo nalezeno po 20 letech a z kosterních ostatků by bylo průkazné, že šlo například o vraždu, byl by případ odložen z důvodů promlčení trestného činu.

amaliana ( 11. července 2017 09:42 )

Nechápu stále, proč může být promlčena vražda, to by se mělo změnit

Gemmy ( 11. července 2017 06:16 )

Já bych pana Douchu také moc potřebovala k mému případu.

Gemmy ( 11. července 2017 06:13 )

Matka s babičkou vědí!A kdo ví, jestli se ten dotyčný oběsil sám.Ale věřím, že elitní policista nakonec zjistí.Matka a babička vědí!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání