Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nevěstě ISIS Lindě (16) hrozí poprava: Němci se jí snaží zachránit život

Autor: lm - 
6. září 2017
18:36

Německé úřady se snaží zachránit život šestnáctileté Lindě Wenzel, která se přidala k teroristům z ISIS a později byla dopadena iráckou armádou v Mosulu. Místní úřady už ji obvinily a hrozí jí až trest smrti.

Linda Wenzel se rozhodla přidat k ISIS poté, co jí teroristé přes internet vymyli mozek. Dívka loni utekla z domova a odcestovala do Turecka, odkud ji džihádisté propašovali až do Iráku. V Mosulu pojala za manžela čečenského bojovníka a rozšířila řady „morální policie“, která kontrolovala, zda se ženy oblékají podle striktních pravidel ISIS. Některé zprávy ale hovoří o tom, že se stala sniperkou a zabíjela irácké vojáky.

Po zatčení se dívka rozplakala a prosila, že se chce vrátit domů. K tomu ale nejspíš jen tak nedojde. Za boj v řadách teroristů jí hrozí teoreticky i poprava. K tomu ale pravděpodobně nedojde, protože jde o cizinku a německé úřady už se snaží dojednat s Bagdádem, aby dívka mohla odjet domů ke své rodině. V Německu jí hrozí až 10 let za mřížemi.

V Iráku dívku vyhledali němečtí reportéři, kterým Linda tvrdila, že všeho lituje. „Jen se odsud chci dostat, chci pryč od války, od těch zbraní a hluku. Chci jen domů za svou rodinou,“ prozradila médiím ze své vězeňské cely. Linda chce být vydána do Německa, přičemž přislíbila tamním vyšetřovatelům, že bude spolupracovat.

Podle dřívějších zpráv měla mít teenagerka v době zadržení u sebe malého podvyživeného chlapce. Miminko museli ošetřit v nemocnici a pak oba poslali do Bagdádu. Podle jednoho z vojáků není jasné, jestli to je Lindin syn, ale dívka podle něj produkuje mateřské mléko. „Nemyslím si, že lituje toho, že se přidala k ISIS, protože vypadala naštvaně a odmítla jakoukoliv pomoc, kterou jsme jí nabízeli,“ uvedl také voják s tím, že teenagerka má podle něj „úplně vymytý mozek“.

iFender ( 9. září 2017 09:23 )

O takove lidi se "DEMOKRATI" ihned zajimaji.Bojovala v Iraku dobrovolne take ji musi potrestat iracane.Priznala se ,ze strilela na iracke vojaky.Jak k tomu prijdou jejich rodiny.ktere ona pozabijela.Dobre,ze tam trest smrti existuje v Nemecku by se hned ozvali "Gutmenschen"alias "Slunickari" a dopadlo by to zcela ve prospech teto vrazedkyne.

gabreta ( 7. září 2017 11:18 )

Proč tu holku nepustí? Vždyť jen podporovala chudáky v Sýrii, stejně jako to dělá její kancléřka!! Holka byla vlastně taková "humanitární pomoc"!!

villon ( 6. září 2017 21:28 )

K tomu není co dodat

mirco ( 6. září 2017 20:17 )

Chtela do raje, tak at si ho uzije az do konce. Pokud uz ma podle vojaku vymyty mozek, tak uz je prakticky nepouzitelna k normalnimu zivotu!!!

11karel11 ( 6. září 2017 19:55 )

Kráva se má v 16 učit a neběhat za teroristy . Dostane to, co si zaslouží. A rodiče by také měli dostat, když neplnoletou kurvičku nehlídají.

Zobrazit celou diskusi