Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Nevěsta ISIS Linda (16): Při zatýkání křičela bolestí, může dostat i trest smrti

Autor: aba - 
7. srpna 2017
17:58

Linda Wenzel utekla z rodného Německa a přidala se k ISIS. Tehdy teprve patnáctiletá se rozhodla přidat k teroristům poté, co se na internetu radikalizovala. Ale po dobytí Mosulu byla zadržena vojáky z Iráku. Na internetu teď koluje video z jejího zatýkání, na kterém dívka hlasitě křičí, nejspíše bolestí.

Linda žila v Pulsnitzu v Německu, když na internetu narazila na chatovací místnosti s džihádisty. Ti ji přesvědčili a radikalizovali a dívka se rozhodla utéct z domova a přidat se k ISIS. Podle jejího otce doma řekla, že jede na víkend za kamarády, ve skutečnosti si ale z matčiny karty koupila letenku do Turecka, odkud ji propašovali do Sýrie.

Podle otce, který s matkou Lindy nežije, mu měla žena volat a ptát se po dceři. Poté mu měla říct, že našla kopii letenky, kterou dívka koupila na internetu. Podle ní si koupila i let zpátky do Německa, jenže radikálové už ji nenechali jít.

Linda byla dlouho nezvěstná. Až po dobytí Mosulu ji v červenci našli vojáci v troskách města. Podle jejich výpovědi měla v náručí i malého chlapce. Jestli je to její syn, nebo ne, zatím není jisté. Podle informací se ale měla skutečně provdat za jednoho z bojovníků radikální islámské organizace, který byl při bojích zastřelen. Podle zdrojů měla spolu s dalšími ženami ve městě fungovat jako „morální policie“ a dohlížet na to, že ženy dodržují striktní předepsané oblečení a chování.

Na internetu se objevilo video z jejího zatčení. Skupina vojáků ji odvádí a Linda viditelně špatně chodí a zatíná zuby. V jednu chvíli začne i křičet, vypadá to, že bolestí.

Dívka má mít střelné zranění na stehně a reportérům, kteří s ní ve vojenském komplexu, kde je držena, mluvili, se svěřila, že chce být převezena zpátky do Německa, kde bude plně spolupracovat s úřady. „Chci se odtud prostě dostat. Chci pryč od války, od zbraní, od toho hluku. Chci jít domů ke své rodině,“ řekla Linda po zatčení.

V extrémním případě by mohla být v rámci soudu za přidání se k ISIS v Iráku odsouzena i k trestu smrti. Německé úřady ale vyjednávají o jejím převozu do rodné země, kde by ji soudili za spolupráci s teroristickou organizací.

mikade ( 10. srpna 2017 07:46 )

toš ji zastřelte a bude klid.... na útěku na útěku!!!

XLADI ( 8. srpna 2017 07:18 )

To je super země, že tam může dostat trest smrti i dítě pokud udělá něco hodně špatného. To je jediný spravedlivý přístup. Každý by měl být plně trestně zodpovědný od ca 5 let, to už každý ví co je a není dobré. Bejt rodičem, tak se jí vzdám ať si jí tam nechají a odsoudí podle jejich práva. Když tam lezla, tak jí jistě nevadilo, že tam nevinným řežou hlavy, nebo je hází z budov. Ať si užije. Měla relativně bezstarostný život v bohaté zemi a odejde do středovku mezi kozomrdy.

vasek711 ( 8. srpna 2017 07:16 )

musim priznat, ze mi je ty holky lito.

blesk_z_cisteho_nebe ( 8. srpna 2017 02:25 )

No pokud ji nepopravi, tak bude pokracovat ve sve praci v Nemecku.Tam zije dost jejich kamaradicku.

pjotri ( 8. srpna 2017 01:08 )

nejen trest, ale i ocista sveta. ona se v nemecku oklepe a zacne nanovo..

Zobrazit celou diskusi