Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Letovisky v Thajsku otřásly exploze: Na místě jsou mrtví a desítky raněných

Autor: ČTK, tmp - 
12. srpna 2016
07:40

Kaluže krve, křik a velký zmatek. Tak to vypadalo už ve čtvrtek večer v turistickém letovisku v Thajsku. Při dvou explozích tam přišel o život jeden člověk a dalších minimálně 19 osob je zraněných. Hned v pátek ale letovisko zasáhla další série explozí, ta údajně zabila další tři osoby a několik zranila. K útokům se nikdo nepřihlásil, podle spekulací může jít o projevy nesouhlasu s nynějším vojenským režimem v zemi.

Po čtvrtečních dvou explozích, při nichž přišel o život jeden člověk, vybuchly nálože znovu v turistickém středisku Chua Chin a navíc ještě ve městě Surat Thani asi 400 kilometrů jižněji. Krátce poté explodovaly nálože na ostrově Phuket. Podle agentury AFP při pátečních útocích zemřeli tři lidé.

Páteční série výbuchů je zřejmě spojena se čtvrtečními explozemi, napsala agentura AFP s odvoláním na informaci thajské policie. K pátečním výbuchům v Chua Chin došlo nedaleko čtvrtečních explozí a vyžádaly si kromě mrtvých i nejméně tři zraněné.

Čtvrteční exploze zabily jednu thajskou prodavačku a zranily 19 lidí, z toho sedm cizinců. Thajská policie sdělila, že bomby ukryté v květináčích 50 metrů od sebe v oblíbeném letovisku jihovýchodně od Bangkoku byly odpáleny na dálku pomocí mobilních telefonů.

Šéf thajské vojenské vlády Prajutch Čan-Oča v pátek v první reakci odsoudil atentáty jako čin těch, kdo chtějí v zemi šířit chaos. Podle thajské policie nicméně série explozí nejspíš nesouvisí s islámským terorismem. Zřejmě jde o místní sabotáž. 

Při útocích nebyli zraněni ani usmrceni žádní Češi. Mezi zraněnými byli převážně Nizozemci, Italové, Rakušani a Němci, uvedla diplomacie ČR. 

ohrazenice ( 15. srpna 2016 10:29 )

nejsi státní policajt tvoje IQ tomu odpovídá.

cheguevara2 ( 12. srpna 2016 11:17 )

Sis asi spletl článek, ty tydýte . Co má Merkelová společnýho s Thajskem? . Nejsi městskej policajt? Tvůj intelekt by tomu napovídal

ivoadler ( 12. srpna 2016 10:12 )

JEŠTĚ ŽE TO JE MÍSTNÍ SABOTÁŽ. To mně jako potenciálního turistu uklidnilo. 

Zobrazit celou diskusi