Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Terorista Abdeslam přestal spolupracovat, žádá vydání do Francie

Autor: shp - 
24. března 2016
11:07

Vypadalo to, že vyšetřovatelům půjde po zadržení na ruku. Jenže teď zadržený terorista Salah Abdeslam, který je podezřelý z účasti na pařížských teroristických útocích, při nichž zemřelo 130 osob, přestal spolupracovat s belgickými vyšetřovateli. Ti tak po slibných začátcích vyjednávání z muže napojeného na Islámský stát již zřejmě nic nedostanou.

Byl to až podezřele hladký výslech. Jenže teď přestal Salah Abdeslam spolupracovat s vyšetřovateli a žádné další informace jim již nechce sdělit. Dokonce teď sám žádá, aby byl vydán do Francie, kde se podílel loni v listopadu na masakru nevinných.

Můj klient si přeje odjet do Francie tak rychle, jak to bude jenom možné,“ řekl podle BBC teroristův advokát Sven Mary. „Ve Francii chce vše vysvětlit,“ dodal právník. Vše přitom dosud nasvědčovalo tomu, že vydání do Francie bude Abdeslam zdržovat.

Pravděpodobně tak jedná na radu advokáta. Abdeslam byl zadržen v pátek před týdnem při rozsáhlé razii v Bruselu. Již v úterý došlo k teroristickým útokům v hlavním belgickém městě. Odborníci se shodují, že radikálové jednali narychlo v touze po pomstě. Zabito bylo 31 lidí, 260 jich je zraněno.

HerrBachor ( 25. března 2016 21:02 )

Jak on může něco žádat? On má právo jen na popravčí četu a 1 metr čtverečný pouště, sám sebe se ptám, proč ho ještě nepopravili a nevidím jedinný důvod, proč ho nechat na živu za to, co udělal.

majojo ( 24. března 2016 13:13 )

A že o tom mládeneček asi předem věděl - takže dělal zástěrku, aby se komplicové mohli lépe rozmáchnout? A teď do Francie? Jakejpak pelíšek tam má připravenej? Vestička s dyamitem to asi nebude, na to je příliš cennej!

hejhej ( 24. března 2016 13:01 )

Takové hovado si zaslouží smrt spolu s ostatními muslimskými vrahy ve jménu Alláha. Násilnická svi.ně ještě bude vybírat, odporný "člověk".

Zobrazit celou diskusi