Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

„Ostudu nedělám,“ řekl Babiš k hradní kandidatuře. A jak často chodí k lékaři?

Autor: Darina Jíchová, simao - 
8. října 2019
12:52

Bude příštím českým prezidentem Andrej Babiš (ANO)? Ta otázka je stále ve hře, Babiš v pořadu Blesk Zpráv Ptám se, pane premiér řekl, že sice nevypadá jako Brad Pitt, ale on i jeho žena Monika nedělají při reprezentaci ostudu. Na Hradě by ho jako svého nástupce rád viděla i stávající hlava státu, Miloš Zeman. Babiš zatím jen uvedl, že to aktuálně není téma a je ještě dost času. Zdůraznil i to, že jako premiér toho může udělat víc.

Babiš v pořadu Blesk Zpráv Ptám se, pane premiére prozradil také, že k lékaři chodí na komplexní prohlídky častěji než Miloš Zeman, kterého na tu poslední musela „dotlačit“ dcera Kateřina. 

Premiér jako první načrtl, jak je to s jeho možnou kandidaturou na prezidenta. Zeman se v rozhovoru pro stanici Frekvence 1 nechal slyšet, že by Babiš měl jeho hlas. Sám premiér ale otázky na kandidaturu komentuje vyhýbavě.

Babiš: Ostudu nedělám

„Nikdy jsem neměl tyto ambice. Ano, narozeniny jsem měl, bylo mi 65 let, takže život není nejlepší, potřeboval bych ho klidnější. Pro mě kandidatura není téma. Mým cílem je udělat maximum pro naši zemi,“ uvedl premiér Babiš.

„Musíme být hrdí, pozitivní, pyšní, agentura Moody nám po 17 letech zvýšila rating. Musíme se naučit vlastenectví, třeba od Ameriky nebo Norska. Česko funguje a máme jasný plán, jak ho posunout tam, kde bylo za první republiky, za Masaryka,“ doplnil premiér.

Video  Babiš: Kandidatura na prezidenta a premiérovo zdraví 
Video se připravuje ...

Trumpa chce Babiš pozvat do Varšavy v rámci V4

„Nevypadám sice jako Brad Pitt, ale ostudu neděláme ani já, ani moje paní. Byl jsem znovu v USA, setkal jsem se s prezidentem Trumpem a jeho paní. Víte, role prezidenta je jiná než role premiéra, z pozice premiéra je to lepší. Neměl jsem ambice být premiérem, natož prezidentem. Máme hodně kandidátů a ještě je čas,“ uzavřel otázku Babiš.

Při zmínce o americkém prezidentovi Donaldu Trumpovi, došlo i na dotaz, kdy Trump dorazí do Česka. „Dobrá otázka, to nevím. Uvažuju o tom, pozvat ho do Varšavy,“ premiér Babiš dodal, že tuto možnost bude probírat s představiteli V4, se kterými bude v příštím týdnu jednat.

Video  Premiér Babiš o Gottovi, důchodech, útoku na děti a hradní kandidatuře  - Jaroslav Šimáček, Lukáš Červený, Blesk TV
Video se připravuje ...

Premiér pravidelně chodí k lékaři, preferuje léčitele

Co se Babišova zdraví týče, premiér nedávno přiznal, že dá na rady rodinného léčitele, kterého doporučil i prezidentovi. Premiér se spíš uchyluje k alternativní léčbě. To Zeman má za sebou komplexní vyšetření ve střešovické nemocnici, kam ho donutila jít jeho dcera Kateřina. 

Video  Ředitel Ústřední vojenské nemocnice Miroslav Zavoral prozradil, jak je na tom prezident se zdravím.  - Blesk: Martin Sekanina
Video se připravuje ...

Babiš řekl, že dvakrát do roka chodí na lékařskou prohlídku. „Ano, k lékaři chodím, lidé by měli také chodit. Moje paní je tváří prevence proti rakovině,“ připustil, že se dlouhodobě potýká s nespavostí. „To je můj problém, nemám čas spát. Spím tak 5 hodin denně,“ dodal, že je ale celkem v kondici. „Každý den cvičím, mám hodinky a musím ujít 11 tisíc kroků,“ prohlásil.

Pilulky na křivdu už Babiš nebere

„Moje paní se v Americe potkala s naším doktorem Martinem Tolarem, který má nejblíže k nalezení léku na Alzheimera. Poradil nám chodit, ne moc jíst, fajn je taky sklenička. Zabývám se důchody a dlouhověkostí, podle prognóz to vypadá, že nejdéle budou žít Španělé. Mě to zajímá, protože, kdo by nechtěl žít co nejdéle,“ vyjevil svůj nový zájem.

V loňském roce Babiš prohlásil, že mu jeho homeopatička naordinovala „pilulky na křivdu“, v té době se velmi řešila kauza jeho možné spolupráce s StB. Mimo léčitele a homeopatičku premiér navštěvoval i kartářku.

Dál se premiér zajímá o alternativní léčbu, ale homeopatika na křivdu prý už nebude. Se smíchem prohlásil, že „na křivdu už si zvykl.“ „Léčitelství mě velmi zajímá, zajímám se i o vesmír,“ objasnil.

Ludek Charvt ( 28. října 2019 10:52 )

Babiš se mě zamlouvá a držím mu palce ale co musí vydržet od těch zavistivich a nemakacenku co nechtějí nic dělat a pořád budou stěžovat a tady jim vše vadí eet atd. Je to vrajer chlap a držím mu paláce a děkuji pěkně

marmat ( 9. října 2019 14:07 )

77fugas:S touto demagogicko-hustou OMÁČKOU už nezaujmete ani dítě z gymplu.
To je tak MIMO mísu, že jen maminka s tatínkem Vám takovou ostudu prominou

marmat ( 9. října 2019 14:03 )

KDO z trollů aspoň 50 x denně nenapíše "estébák Babiš" VYPADNE z výplatní listiny...

marmat ( 9. října 2019 14:00 )

gabreta: Nechtěli kohokoliv "dalšího do her".........natož A.B. s EET

tekyla ( 9. října 2019 13:11 )

JSEM MOC RÁD ŽE KONEČNĚ MÁME MAKÁ­ČE,CHYT­RÉHO,­KTERÝ NEKRADE PREMIERA BABIŠE!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa