Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Steven se pokusil odstranit zarostlý chloupek: Skončil v kómatu a málem zemřel!

Autor: jel - 
4. dubna 2024
10:00

Steven Spinale z amerického Texasu si prošel hotovým peklem a málem zemřel. Vše začalo koncem roku 2022 obyčejným zarostlým chloupkem v tříslech, který se muž pokusil odstranit. Po té dostal otravu krve, upadl do kómatu a přežil jen naprostým zázrakem. Lékaři tvrdili, že šanci na přežití má jen asi kolem čtyř procent.

Infekci Steven dostal podle deníku Daily Mail poté, co se pokusil si odstranit zarostlý chloupek. Kvůli sepsi upadl do kómatu a byl připojen na plicní ventilaci. Jeho stav byl opravdu vážný a lékaři mu nedávali téměř žádnou šanci na přežití.

Sepse je extrémní reakce imunitního systému těla na infekci. Přezdívá se jí „tichý zabiják“ a může rychle vyvolat řadu život ohrožujících komplikací včetně selhání orgánů a v případě neléčení i smrt.

Mužova sestra Michelle na sociální síti popsala, že lékaři prohlásili, že mozek jejího bratra je mrtvý a že se infekce dostala až k srdci a „zničila ho“. Nemohl však podstoupit operaci, protože jeho stav byl příliš vážný. 

Nakonec se ale stal zázrak. Steven se z kómatu probral. Jeho mozek neutrpěl žádné poškození a postupně se začal uzdravovat. Na počátku února sestra nadšeně sdílela fotografie bratra, jak na vozíčku chytá ryby. „Vzala jsem Stevena na ryby. Poprvé od doby, co opustil nemocnici,“ napsala nadšeně.

Video  Infektolog o zákeřné borelióze. Jak se chránit a jaké má následky?  - Pavlína Horáková
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi