Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Martínek (2), na nějž Česko vybralo přes 150 milionů: O víkendu ho pustí domů!

Autor: shp, rys - 
16. února 2024
19:50

Samé dobré zprávy! Nenastaly žádné komplikace, naopak se dostavila zlepšení. Martínek (2), na nějž Česko vybralo přes 150 milionů korun, se o víkendu vrací domů do své domoviny. Chlapec trpí tzv. AADC syndromem a podstupoval ojedinělou léčbu ve Francii. Radostnou zprávu řekl webu Novinky.cz advokát rodiny chlapce Zdeněk Joukl.

O víkendu Martínek s rodiči opustí kliniku ve Francii a zamíří zpátky do České republiky,“ potvrdil webu právník Zdeněk Joukl, který je nyní s konečně šťastnou rodinou Zatloukalových ve spojení. Zastupuje ji od medializace příběhu syna.

Konečně se dostavilo zlepšení

Jeho stav byl bez komplikací. Absolvoval s rodiči kontroly v nemocnici a i lékaři zpozorovali první zlepšení stavu,“ dodal Joukl. Efekt dlouhodobé léčby nebude okamžitý. Naopak se bude projevovat postupně až během několika měsíců.

Znatelné zlepšení pak přijde až v průběhu několika let. Je to běh na dlouhou trať. Rodiče, které za záchranou syna žene láska, se však nevzdávají. Obrovskou vzpruhu jim dodala dobročinná sbírka, v níž Češi vybrali pro zdraví a léčbu chlapce více než 150 milionů. Česko se opět spojilo pro dobrou věc.

Co je AADC syndrom?

Malý chlapec trpí tzv. AADC syndromem. Jde o velmi vzácné genetické onemocnění (cca 120 potvrzených případů na světě), které ovlivňuje metabolismus neurotransmiterů v mozku. Martínek bez pomoci ostatních nedokáže udržet ani vzpřímenou hlavičku.

Často zničehonic zvrací, nadměrně se potí, trpí svalovými křečemi podobnými epileptickým záchvatům a má výrazně oslabený polykací reflex. Dosavadní léčba pouze mírnila příznaky, ale nemoc jako takovou neléčila. To se nyní naštěstí změnilo.

Video  Martínek podstoupil operaci! Soukup má další problém. Lidé na něj podávají stížnost  - Bára Horáková, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

MADONNA ( 17. února 2024 11:35 )

Na další nemocné děti se přece může udělat sbírka, zrovna tak jako pro Martínka.Tuhle otázku by ti měla zodpovědět pojišťovna, která dává ruce pryč!!!Tykat ti budu, protože k takovému člověku jako jsi ty,nemůžu mít úctu!!! Zajímají tě prachy, zbývajících 50 mega...Tobě, je hodní lidé neposlali, tak se nemáš co starat, protože ti nenáleží a je to hanba tuhle sprostou,závistivou otázku vůbec položit..Hysterka jsi ty, já jen reagovala na stupidní komentář. Zhoubný nádor mozku,kde není naděje, je strašné a smutné.... Ale Martínek šanci na vyléčení měl, tak proč takhle malému dítěti nepomoct? Má celý život před seboua co chudáček musel vytrpět a i jeho rodiče.Narození mentálně postižených dětí by se mělo zabránit,protože trpí jak oni, tak rodiče..... A už mi neodpovídej, jsi pod moji úroveň....

Uživatel_5650027 ( 17. února 2024 02:34 )

A co další těžce nemocné děti? Netykejte mi! Tykali si soudruzi a svazáci!S Vámi jsem krávy nepásla! Do farmářských zvířat mi nenadávejte ..Také jsme přispěli! Stejně mě zajímá, jak bude investováno zbývajících 50 mega! Nikomu nic nezávidím! Až Vám bude umírat blízkýl na zhoubný nádor mozku... Není naděje! Neoperovatelné .Klidně se že mě mě 🤮Ptát se mohu kam peníze příjdou? Zda k dalšímu doléčování či je dostanou další těžce nemocné a postižené děti? Jste hysterická osoba! Položená byla pouze pragmatická otázka!!!

MADONNA ( 16. února 2024 23:27 )

MADONNA ( 16. února 2024 23:26 )

Jsi normální?!! Co je ti do toho???! Jsou to tvoje peníze, že tě to tak se*re a staráš se o peníze, které lidi poslali Martínkovi? Já jsem taky poslala peníze a zajímá mě, co bude se zbytkem vybraných peněz?Nezajímá, ani trochu, já jim je přeju.. To bych se musela hanbou propadnout... Asi jim ty miliony závidíš ty hovado, jdi a vyměň si s nima osud ty chudáčku....!!!!! Je mi z tebe na 🤮🤮🤮🤮

MADONNA ( 16. února 2024 23:20 )

Zaplať pánbůh 🙏🏻Moc jsem ti držela palečky andílku ❣️

Zobrazit celou diskusi