Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Z neškodné vyrážky se vyklubala rakovina! Chlapec (3) bojuje o život

Autor: hpe - 
23. října 2023
05:00

Pětičlenné rodině z Anglie se po návratu z letní dovolené ve Francii převrátil život vzhůru nohama. Tříletému Tommymu trpícímu Downovým syndromem se po těle začala šířit podivná vyrážka. Zoufalá maminka Charlotte se spolu se svým manželem rozhodla navštívit lékaře. Ten rodičům sdělil šokující diagnózu. Jejich milovaný syn má rakovinu. Léčba začala okamžitě a stále pokračuje. 

Prázdniny pomalu končily a malému Tommymu se po těle šířila podivná vyrážka. Charlotte si myslela, že nejde o nic závažného, že se jedná pouze o vyrážku způsobenou spáleninami od slunce. Nechala to tedy být a doufala, že vyrážka po čase sama zmizí.

Malé pupínky se však místo toho rozšířily po celém těle a vystresované rodině nezbylo nic jiného než zajít do nemocnice. Jakmile zdravotní sestra malého chlapce spatřila, zhrozila se a poslala ho rovnou na pohotovost.

Na oddělení pak malému nešťastníkovi lékaři udělali krevní testy a po sérii dalších vyšetření bylo jasno: Tommy má leukémii a je nutné ihned zahájit léčbu.

„Byla jsem vyděšená a šíleně naštvaná. Vůbec jsme nevěděli, co můžeme čekat – obávali jsme se toho nejhoršího. Puká mi srdce z toho, čím si náš malý chlapeček musí projít a nejraději bych si s ním vyměnila místo. Je to jako by se noční můra stala realitou a bojím se nejistého výsledku tohoto boje,“ uvedla Charlotte podle deníku The Mirror.

Malého hrdinu hospitalizovali a nasadili léčbu chemoterapií. Jeho otec Daniel pravidelně o léčbě informuje na svém facebookovém profilu. V nedávné době došlo prý k průlomu a Tommymu se daří lépe.

Moly28 ( 23. října 2023 17:29 )

Chudáček malej. Pro rodiče je to dvojnásobná starost. Držím chlapečkovi pěsti,. ať to zvládne!!!

lucie13 ( 23. října 2023 08:22 )

U tak malých dětí je šance, tělo se rychleji regeneruje a dítě neví, že to je vážnější věc než rýma.

Zobrazit celou diskusi