Daleko si Aňa pro první romantický vztah nešla. „Bydlel kousek od nás na Starém Městě. Máma mi jednou po něm poslala na chmelovou brigádu buchty,“ zavzpomínala bývalá manželka Ladislava Štaidla (†75). Začali spolu chodit. První polibky v podloubí, první doteky, prostě láska jako trám.

Zařídila Olympiku Francii

„Bylo mi patnáct a trvalo to až do mých dvaadvaceti let,“ vzpomíná Aňa. Díky otci Václavu Pleskotovi (†91), v té době velvyslanci ČSSR ve Francii, dělala vedoucí dětského letního tábora právě v zemi galského kohouta. „Trochu jsem přes jednu známou pomohla skupině Olympic k vízům do Francie. A oni tam pak získali roční angažmá. Já byla zatím zpátky v Praze,“ popisuje Aňa, proč došlo k rozchodu s pohledným kytaristou. Na jednom večírku pak potkala Ladislava Štaidla (†75). „Nechtěla jsem lhát. Když Láďa přijel na návštěvu, přiznala jsem mu, že jsem poznala jiného Láďu,“ uzavírá příběh Štaidlová. S Kleinem i jeho už od roku 1978 manželkou herečkou Andreou Čunderlíkovou (71) se prý dodnes kamarádí.

Od muziky na kurt

Kytarista skupiny Olympic Ladislav Klein opustil Olympic v roce 1972. Hrál pak i v doprovodné skupině Evy Pilarové (†80) a v George and Beathovens s Petrem Novákem (†51). Na počátku 90. let opustil hudební branži a začal se věnovat tenisu. S Andreou mají jedinou dceru Sandru, která byla tenisovou reprezentantkou.

Video
Video se připravuje ...

Petr Janda na puntíkované párty: Letos z oslav nevyjde. Hana Höschlová

Fotogalerie
46 fotografií