První byl šikovný řemeslník Ivan Karda (†61), druhý pak zpěvák a ministr rozkoší Dan Nekonečný (†52). Oba už nejsou mezi námi, takže je Honza právě na tahu.

Osud jménem Vanilka

„Staral se o mě po té těžké autonehodě před čtyřmi lety, tak mu to nyní můžu konečně trochu oplatit,“ říká Tereza (33), jejíž matka Zuzana Kardová (60) byla partnerkou zesnulého zpěváka. Nekonečný dokonce přijal její dceru za svou. Tereza se právě nyní nastěhovala do Pilarčina břevnovského bytu i s retrívrem Vanilkou.

„Jmenuje se po Evičce, která hrála Vanilku v Dobře placené procházce a taky nejvíc milovala vanilkovou zmrzlinu,“ dodává. Je tu stejně jako na Smíchově, kde jinak žije, hodně parků, kde se psi mohou prohánět.

Oddechne si

„A já budu mít klid, že je o kytky i o byt postaráno,“ raduje se Kolomazník. Je to jedna z mála radostí, které momentálně má. „Je mi strašně smutno. Když jsem šel na první kyčel, byla Eva se mnou a podporovala mě. Cítím nyní tu samotu, i když přátelé pomáhají, co se dá. Až to budu mít za sebou, oddechnu si,“ přiznává vdovec.

Modlitba na hrobě

Ani den před zákrokem v příbramské nemocnici nevynechal Jan Kolomazník návštěvu u hrobu milované manželky. Zpěvačka dostala ke smutnému třetímu výročí úmrtí krásné květiny. Tentokrát dal vdovec přednost modrým a bílým květům, i když Pilarka, jak známo, milovala žluté.

Dal na radu odborníka. „O výzdobu se mi stará kamarád Tomáš Slušný, už určitě v duchu myslí na Velikonoce,“ ujistil Honza. Bývalého tanečníka čeká po operaci dlouhá rekonvalescence, pár týdnů se na malvazinský hřbitov určitě nepodívá. „Drž nade mnou ochrannou ruku, Evo moje,“ zašeptal se slzami v očích, když měl pocit, že se nikdo nedívá.

Video
Video se připravuje ...

Tři roky od smrti Pilarové (†80): Co řekla faráři, který jí udělil poslední pomazání? Lukáš Červený, Petr Macek

Fotogalerie
48 fotografií