Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Do nemocnice přivezli holčičku (2) v bezvědomí: V těle jí našli drogy!

Autor: pma, inf - 
21. dubna 2023
17:41

Do nemocnice ve slovenské Banské Bystrici byla ve čtvrtek převezena teprve dvouletá dívenka. Ta utrpěla ztrátu vědomí. Když však lékaři provedli standardní testy, zjistili, že je malá pacientka pod vlivem psychotropních látek. Případ začala vyšetřovat policie.

Teprve dvouletá Slovenka ležela na podlaze rodinného domu, kde s rodiči a sourozenci bydlela, a na nic nereagovala. Její matka se rozhodla zavolat záchrannou službu, která se ihned vydala na místo. Dívenku s poruchou vědomí převezli záchranáři na dětské oddělení nemocnice v Brezně.

Testy odhalily intoxikaci drogami

Vše nejprve nasvědčovalo tomu, že by se mohlo jednat o epileptický záchvat. Zdravotní stav malé pacientky byl ale stále velmi vážný, a tak musela být holčička převezena do fakultní nemocnice v Banské Bystrici. 

Tam lékaři provedli několik testů, aby zjistili, co se s pacientkou děje. Výsledky zdravotníky šokovaly. „Na kliniku jsme přijali dítě s poruchou vědomí. V rámci standardního posudku proběhlo toxikologické vyšetření, které ukázalo podezření na intoxikaci psychotropními látkami,“ uvedla pro slovenskou TV JOJ mluvčí nemocnice Jana Petríková.

Matka netuší, jak se dcera k látce dostala

Podle média měla dívenka v těle přítomen pervitin. Jak se batole k droze dostalo, není zatím známo. Matka dítěte tvrdí, že neví, jak se k nebezpečné látce holčička dostala. „Nevím o tom, že bychom měli doma drogy. Jsem si vědoma, že jsem za ni zodpovědná. Já sama nevím, jak mám postupovat,“ vyjádřila se matka.

Celou událost začala řešit i policie, která aktuálně prověřuje všechny bližší okolnosti. „Informace jsme předali i Úřadu práce, sociálních věcí a rodiny,“ sdělila mluvčí Krajského ředitelství Policejního sboru v Banské Bystrici Petra Kováčiková.

Video  Expert o boji proti závislostem: Prohibice není řešení, je to krutý sociální experiment.  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání