Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Adámek se málem utopil na koupališti, oživovali ho 35 minut: Už se zase směje!

Autor: VaB - 
14. října 2023
16:43

Pětiletý Adámek se v červenci na Kroměřížsku začal topit na koupališti. Z vody ho vytáhli už bezvládného a záchranáři jej více jak půl hodiny museli resuscitovat. Usměvavý chlapeček naštěstí přežil, teď ale bojuje o to, aby se vrátil k normálnímu životu. A zřejmě to malými krůčky půjde, už se totiž opět začíná usmívat.

Pětiletý Adámek společně se svou sestrou, její kamarádkou a její maminkou vyrazil 5. července na veřejné koupaliště na Kroměřížsku. Z jinak vypadajícího pohodového dne se ale stala tragédie, která mnoha lidem změnila život. Chlapec se začal ve vodě topit, z koupaliště vytáhli už jen bezvládné tělíčko, chlapec byl v bezvědomí.

Na místo se okamžitě sjela záchranná služba včetně vrtulníku. O jeho život bojovali dlouhých 35 minut, nakonec se Adama podařilo oživit a ve vážném stavu transportovat do nemocnice. „S úsměvem mi mával a jeho slova: ‚Miluju tě, maminko moje milovaná‘,“ vzpomínala maminka v červenci na poslední slova jejího syna.  

Už se zase směje!

Slova „miluju tě“, maminka bohužel od svého syna ještě nějaký čas neuslyší. Je ale naděje, že se Adámek znovu vrátí do normálního života. Je to ale náročná cesta, kdy musí chlapeček primárně často rehabilitovat.

„Adámek teď pravidelně absolvuje náročnou léčbu. Jde o aplikace kmenových buněk, laser terapie, 14denní náročné rehabilitace, které jsou mnohdy bolestivé, a také hyperbarickou komoru,“ popisují náročnou léčbu zástupci Života dětem. A vše je zřejmě velmi úspěšné. „Malý Adámek začíná být opět usměvavým klukem. Máme z toho obrovskou radost,“ dodávají.

Přes 11 tisíc dárců

Sen o tom, že jednou bude Adam znovu chodit, pomáhají plnit i dárci. „V průběhu srpna více jak 11 000 dárců pomohlo Adámkovi uhradit celou léčbu. Zdravotní pojišťovny totiž nic z toho nehradí,“ popisují s tím, že sbírka na chlapce stále pokračuje.

Video  Řidič sjel s autem v Táboře do řeky. Po vytažení ho museli resuscitovat, v kritickém stavu skončil v nemocnici.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Donna ( 16. října 2023 16:36 )

To asi těžko, když se s nimi jeho matka loučila...

ginkognito ( 16. října 2023 12:34 )

Bože, tak dlouho ho oživovali? Zbytečně. Měli ho nechat být. Za chránit život za každou cenu je největším omylem dnešní doby. Pro bl...... - vlastnì zkušenost.

clarabella ( 16. října 2023 06:13 )

Adamova sestra má údajně 13 roků na koupaliště měla jít se svou stejně starou kamarádku a její matkou a bez předchozí domluvy s tou matkou jsi přivedla sebou 5 letého bratra. Odpovědnost není na té matce kamarádky, ale na matce Adama, která ho sestře dala. Očekávat, že 13letá holka na koupáku s kamarádkou bude hlídat bráchu je značně naivní.

Bispartanadohlavy ( 14. října 2023 22:46 )

Blesk.cz

karmina ( 14. října 2023 20:58 )

Odkdy je Kyjov na Kroměřížsku? Doufám, že se z toho chlapeček vyseká, je mi ho moc líto

Zobrazit celou diskusi