Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

David popsal dramatický let boeingem: Křídlo bylo polepené lepicí páskou!

Autor: rc - 
8. února 2024
15:18

Dramatický let zažil David Parker (62) se svou snoubenkou. Dvojice letěla v pondělí 5. února z britského Manchesteru do státu Goa v Indii.  Během letu si Parker všiml, že křídlo Boeingu 787 je polepené lepící páskou!

Do indické Goy vyrazil se svou snoubenkou Brit David Parker. Snoubenci letěli začátkem týdne z Manchesteru. Let probíhal poklidně, dokud si Parker nevšiml, že křídlo letadla je polepené lepící páskou. „Procestoval jsem svět, ale nikdy jsem nic takového ještě neviděl,“ řekl pro americký deník New York Post. Navíc si všiml, že se pásky začaly odlupovat. „Ukázal jsem to své snoubence a ona jen řekla: Přeji si, abys mi to neukázal,“ dodal dvaašedesátiletý muž.

Parker pořídil několik fotografií, které později publikoval na sociálních sítích. „Byl jsem překvapen, když jsem si během letu všiml lepicí pásky po celém křídle,“ napsal k nim. Na jeho fotografie reagovala i společnost Boeing, která veřejnost ubezpečila, že se nejednalo o obyčejnou lepicí pásku, nýbrž o takzvanou Speed tape, neboli rychlostí pásku, jež se používá při opravách letadla.

„Speed tape je materiál schválený Federálním úřadem pro letectví (FAA) pro některé dočasné opravy,“ uvedl mluvčí společnosti Boeing s tím, že páska zřejmě byla použitá kvůli problémů s „přilnavostí barvy“. Nejednalo se podle něj o problémy, které by ohrozily bezpečnost letu.

Video  Boeing 737 Max po vzletu z Portlandu přišel o zadní dveře. Piloti museli nouzově přistát.  - Twitter
Video se připravuje ...

JiriQ ( 9. února 2024 11:47 )

Je mi trapně za autora tohohle článku 🤦‍♀️ Chudák asi letěl maximálně do Burgasu a tak netuší, že tohle vážně není lepicí páska 😀😀 Jedná se o hliníkovou “speed tape” která je navržena jako odolné řešení pro menší opravy.. lepicí páska.. achjo 🤣🤣

krtek. ( 8. února 2024 21:49 )

kdysi jsem kamarádovi opraváři z Aero ukazoval fotky co jsem nafotil v africe, kde bylo křídlo letadla opravené plechy a dutými nýty. Kouknul na to a říkal v pohodě, alespon to chodí na kontroly a opravují to

Zobrazit celou diskusi