Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Dojemné gesto karlovarských policistů: Do dětských domovů rozdali téměř stovku darů!

Autor: pma - 
9. ledna 2024
21:11

To, že mají policisté z Karlovarska srdce na správném místě, dokázali v rámci akce „Stromky vánočních přání“. Cílem bylo obdarovat děti z dětských domovů a udělat jim splněným přáním hezké svátky. A záměr policistů se vydařil. Mezi děti byla rozdána byla téměř stovka dárků. 

Policisté z Karlovarského kraje před uplynulými Vánocemi uspořádali sbírku, kterou nazvali „Stromky vánočních přání“. Jejím cílem bylo vybrat to, po čem mladé duše v dětských domovech touží. 

Během prosince byly na recepcích jednotlivých policejních územních odborů umístěny vánoční stromy, na kterých se nacházely kartičky s konkrétním přáním. Většinou se jednalo o hračky, hygienické pomůcky nebo oblečení. Na dalších lístcích byl uveden jen věk a pohlaví dítěte a záleželo tak na každém zaměstnanci, co chce dětem pod stromeček pořídit. 

Podle policejního mluvčího Jakuba Kopřivy byl zájem ze strany policie obrovský a většina přáníček se rozebrala během několik prvních hodin.

Celkem zaměstnanci policie nastřádali téměř stovku darů. Ty pečlivě zabalili a rozvezli do jednotlivých dětských domovů, kde se ji je děti následně otevřely. „Tahle akce ze strany policistů nás velice potěšila. Děti našly pod stromečkem dárky, které si přály, takže u nich panovala obrovská spokojenost, navíc viděly, že o Vánocích se přání opravdu plní, alespoň tedy pod stromečkem,“ poděkovala policistům jedna ze zaměstnankyň obdarovaného dětského domova.

Úspěšnost akce si pochvalovali i sami policisté. Jednomu z dětí v domově sehnal dárek i vedoucí Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje Michal Šavrňa. „Jaký dárek jsem pořídil, to pochopitelně neprozradím, není to důležité. Důležité je, že ten klučina našel pod stromečkem to, co si přál,“ svěřil se. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi