Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Manželé prodali majetek a žijí v lese: Nejlepší rozhodnutí v životě, libují si

Autor: pma - 
22. listopadu 2023
05:00

Manželé Kernohanovi udělali před deseti lety podle jejich slov nejlepší rozhodnutí v životě. Prodali všechny své věci a přestěhovali se do maličké chatky, která původně připomínala spíše kůlnu. Fin (44) a John (61) si objekt rychle upravili k obrazu svému. Jejich vysněný domov má dokonce vlastní bazén.

Byl rok 2010, kdy se Američan John Kernohan připojil na online seznamku. Tam si začal dopisovat s o sedmnáct let mladší Thajkou Fin. Přestože pár od sebe dělily tisíce kilometrů, rychle se do sebe zamilovali. 

Když se začali vídat osobně, zjistili, že každý z nich bydlí ve zcela odlišných prostředích. Zatímco John si hověl v obrovském bytě s několika pokoji, Fin byla zvyklá na mnohem menší prostor. „Když jsem přijela poprvé do Miami, vtipkovala jsem, že tak velký prostor nemůžu nikdy uklidit. John mi se smíchem řekl, že si najme služku. Já mu na to opáčila, že by bylo jednodušší bydlet v něčem menším,“ vypráví o začátcích Thajka.

V přírodě našli klid

A tak se zrodil plán. Kdykoliv se pár vydal společně do přírody, cítili se v ní velmi dobře a uvolněně. Před deseti lety manželům došlo, že jejich skutečný domov a štěstí najdou uprostřed lesa. Za zhruba 173 tisíc korun si Fin a John koupili malou chatku s pozemkem uprostřed lesa. Za dalších 130 tisíc korun pořídili nábytek, elektroniku a další věci nutné na přestavbu.

Manželé přiznávají, že začátky nebyly lehké. „Prvního půl roku jsem si říkal, jestli jsme neudělali chybu. Neměli jsme vůbec žádné místo. Fin mi ale otevřela oči. My máme prostor všude kolem nás mezi stromy,“ vysvětlil počáteční rozpaky John. 

Na život v lese lákají i veřejnost

Pár si během několika měsíců vytvořil skromný, ale za to velmi útulný a udržitelný domov. Jejich koupelna se stojací vanou je zároveň i skleníkem pro jejich květiny. Z malé kuchyňky se dívají přímo na bazének a jezírky s koi kapry a dalšími rybami. Manželé pro život v chatce využívají bioplynové systémy. Ty jsou schopny vyrábět plně obnovitelné energetické zdroje.

Fin a John v posledních letech nakoupili i další pozemky v okolí, na kterých hostí zájemce, kteří si chtějí život v lese zažít. Pořádají i setkání pro stejně smýšlející lidi, kteří také chtějí uniknout shonu velkoměst a zažít klid uprostřed přírody. „Čas od času jedeme někam do města nebo na večírek. Zpětně ale nechápeme, jak jsme v tom mohli žít,“ dodávají spokojení manželé. 

Video  Netradiční ubytování v bublinách. Dokonalý zážitek pod hvězdnou oblohou  - Markéta Mayerová, CNC
Video se připravuje ...

Celebrity-chachacha ( 23. listopadu 2023 11:22 )

Taková kůlnička , tak to radši 1 + nula v paneláku

baronessa ( 22. listopadu 2023 12:51 )

Představovala jsem si něco jako moderní poustevníky a ono né! Provozují welness v lese 😁

Zobrazit celou diskusi