Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Šok v dovolenkovém ráji: V ulicích pobíhal lev!

Autor: štt - 
12. listopadu 2023
19:52

Král zvířat si o víkendu vyšel na procházku do ulic italského Ladispoli. Policie místní obyvatele vyzvala, aby neopouštěli své domovy, než se šelmu podaří odchytit. Honu se účastnily desítky dobrovolníků a trval několik hodin.

Když do města dorazí cirkus, je to ojedinělá možnost vidět na živo exotická zvířata. V italském městě Ladispoli se však role obrátily – šelma se vydala ohlédnout po místních obyvatelích. Její přítomnost v ulicích vyvolala pořádné pozdvižení, informoval deník Daily Mail.

Lidé na sociálních sítích sdíleli videa, v nichž dezorientované zvíře uhýbá před světly projíždějících automobilů. Scénky sice mohou vyvolat úsměv na tváři, ale je obřím štěstím, že se žádnému člověku nic nestalo.

Starosta Alessandro Grando v rozhlase vyzval všechny spoluobčany, aby „zůstali doma a vyhnuli se cestování“. Poté místní policie zahájila speciální akci, jejímž cílem bylo šelmu jménem Kimba odchytit.

Jelikož večer padla tma, museli policisté použít speciální infračervené kamery, aby zvíře vystopovali. Po dlouhých sedmi hodinách se podařilo šelmu uspat a místní si mohli oddychnout.

Více než dvousetkilové zvíře patřilo cirkusu Rony Roller. Ten už si ve městě nejspíš nikdy neškrtne. Již v minulosti se totiž jeho zástupci snažili na svém území zakázat podobný typ zábavní produkce, ale neuspěli. Po tomto průšvihu se jim návrh nejspíš podaří prosadit.

Kimba byl již předán svým majitelům. Těm nyní hrozí trestní stíhání. Policisté totiž vyšetřují, kdo za útěk nebezpečného zvířete může.

Video  Lev utekl z cirkusu a vyrazil do ulic italského města.  - X
Video se připravuje ...

nemocna ( 13. listopadu 2023 02:14 )

Chudák zvíře musel být ve stresu kde je a co má dělat v neznámém prostředí mezi barákami, auty, nezažijí svobodný život v přírodě, jsou zavření v malých klecích a puštěni jen do manéže kde musí pod příkazem biče dělat co jim přikáží cvičitelé, řev obecenstva, je to bezcitnost, hyenismus a týrání, zakázat úplně v cirkusech mít zvířata!!!

krapotkin ( 13. listopadu 2023 02:06 )

Proč šok ? V ráji přece pobíhala všechna zvířátka volně. Pak přišel tyran člověk a buď je začal zabíjet nebo zavírat do ZOO.

Zobrazit celou diskusi