Drzí podvodníci dokonce oslovili hodonínskou radnici se žádostí o pronájem pozemku pro stavbu šapitó. Než ale úředníci smlouvu nachystali, fiktivní artisté zmizeli lépe než by to dokázal skutečný kouzelník v manéži. Nikdy o něm neslyšeli ani šéfové bývalé cirkusové asociace.

První znechucení podvedení lidé se obrátili na policii. „Prověřujeme případ kvůli podezření z podvodu. Na rozdíl od předprodeje vstupenek se v Hodoníně představení cirkusu Mascotte nekonalo. Poškození lidé se mohou obrátit na policii, konkrétně telefonní číslo 974 633 270,“ uvedl mluvčí policie Pavel Šváb.

Video
Video se připravuje ...

Mluvčí jihomoravské policie Pavel Šváb k případu podvodného cirkusu. Jiří Nováček

Dalši štace

Podvodný „cirkus“ mezitím prodává na internetu lístky na další štace. Ta nejbližší má být 1. dubna v Olomouci a další týden na to ve Zlíně.

Lidi by přitom mohla dopředu varovat primitivní česko-slovenská hatmatilka plná chyb, kterou podvodníci své „představení“ inzerují:

„Po prvý krát v ČR 2,5 hodinová Artistická show v podání Maskotov s Pohádky Máša a Medveď – Mickey , Olaf a Elsa , Mimoni a Jiné postavičky přichází poprvé do vášho města Zvány jsou všechny věkové kategorie . Rezervace vstupenek: Facebook – Správa na Vasi Maskoti“