Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Dětské hřiště? Bakterií semeniště! Vědec ukázal, co všechno děti přinesou domů

Autor: štt - 
13. listopadu 2023
05:00

Pokud trpíte úzkostmi z bakterií, tak následující článek raději nečtěte. Tim Call je vystudovaný mikrobiolog a na sociálních sítích ukazuje, že tyto jednobuněčné organismy jsou doslova všude. Vystaveny jsou jim především malé děti.

Třiadvacetiletý vědec na svém tiktokovém účtu s názvem What Might Grow, kde jej sleduje přes čtvrt milionu uživatelů, sdílel video, které způsobilo malou smrt všem příliš čistotným rodičům. V experimentu srovnával počet bakterií na rukách předtím, než děti odejdou na hřiště, a poté, co se z něj vrátí. Výsledek byl naprosto šokující.

Oba vzorky vložil do Petriho misky a dal bakteriím čas, aby se namnožily. Zatímco v první objevil jen pár bakteriálních kolonií, druhá hrála všemi barvami a organismy zde založily tisíce nových kolonií.

„Mým cílem bylo lidi upozornit na důležitost mytí rukou,“ uvedl pro server Need to Know. Tuto snahu ne všichni uživatelé zcela ocenili. Jeden z nich napsal: „Jako by moje obavy při pouštění dítěte na hřiště nebyly už tak dost veliké.“ Jiný komentující zvolil poněkud uvolněnější přístup. „Aspoň bude mít můj syn silný imunitní systém.“ 

Video  Co to znamená, když dítě „štěká“  - Videohub
Video se připravuje ...

krapotkin ( 13. listopadu 2023 09:58 )

Proč si v poslední době tzv. vědci dali za úkol strašit lidi tím, že říkají známé pravdy. Holt si pak dítě umyje ručičky a je vystaráno - tedy v civilizované Evropě, ne v českém zapadákově, kde díky neschopnému blbistrovi neseženou potřebné léky.

Zobrazit celou diskusi