Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Markéta (25) je kvůli onemocnění mentálně na úrovni dítěte: Maminka prosí o pomoc

Markéta (25) je kvůli onemocnění mentálně na úrovni dítěte: Maminka prosí o pomoc
Markéta (25) je kvůli onemocnění mentálně na úrovni dítěte: Maminka prosí o pomoc  (Autor: Donio)
Autor: jel - 
17. října 2023
18:09

Markéta se narodila jako zdravá holčička, postupně si ale maminka Dagmar začala všímat, že něco není v pořádku. V osmi letech dostala epileptický záchvat. Následně se přidaly další problémy a její stav se bohužel stále zhoršuje. Maminka proto prosí o pomoc.

„Prvních příznaků jsem si všimla, když jí byly čtyři roky. Zlom přišel, když jí bylo osm let. To dostala první epileptický záchvat,“ popsala Dagmar s tím, že od té doby se dcera začala uzavírat do sebe a pak přišly diagnózy. 

Markéta trpí těžkou epilepsií, rettovým syndromem, těžkou mentální retardací, vrozenou srdeční vadou a je na autistickém spektru. „Nemluví, neoblékne se, nenají se sama, hraje si s plyšovými hračkami. Je mentálně na úrovni dvouletého dítěte,“ doplnila maminka s tím, že nyní bohužel přidal další problém, demence, která se bude s věkem zhoršovat. Navíc může negativně ovlivnit ostatní onemocnění. 

Vzhledem ke zhoršení stavu Markéta potřebuje více zdravotnických pomůcek, na které paní Dagmar nemá dostatek peněz. „Potřebujeme nepropustné podložky, plíny, teď zrovna i zimní bundu pro dceru, fusak na invalidní vozík i deštník na vozík a mnoho dalších věcí,“ popsala smutnou situaci maminka. O pomoc proto prosí ve sbírce. Na platformě Donio může rodině každý přispět libovolnou částkou. 

Dagmar Antošová ( 28. listopadu 2023 08:15 )

Myslíte že lžu tak se přijeďte podívat uvidíte kolik dcera má prášku kolik platím i dokonce od lékaře zprávu kde je napsáno Demence dokonce na to dostala nový léky jako kdybych jich měla máme dva šuplíky léků sice něco je pro mě jako na cukrovku,Astma, dnu, Neuropatie, vysoký krevní tlak ale zbytek je pro dceru tak mi neříkejte lhařko když jsem nikdy nelhalá akorát tam pořád nevím co psát tak tam skoro píšu to samé

alexandra89 ( 23. listopadu 2023 14:02 )

Nezlobte se, ale Váš příběh na mě působí absolutně nevěrihodně a dle posledního příspěvku na Doniu i nevděčně🤷🏻‍♀️

Dagmar Antošová ( 18. října 2023 10:45 )

Když se u dcery zjistili nemoce tak mě manžel opustil a zůstala jsem samá se čtyřmi dětmi a kromě této dcery mám tři další děti já nekouřím ani nepiju protože sama beru léky a o dceři léky už ani nemluvím ta jich má ještě víc jak jiný a víme co se za léky platí a myslíte že jsem za doktorama nebyla ale byla a pojišťovna mi to zamítla to víte že jsem to nejdříve zkoušela a bydlím v pronájmu který platím 12000kč se vším všudy a nechtějte vidět moje účty kolik dávám měsíčně za léky jen za dceru a pak i za moje léky aby to nebylo málo tak je ještě dcera na invalidním vozíku kvůli těžce Epilepsie a Rettův Syndrom tak mi prostě nic nezbyde abych našetřila když opravdu nevíte jak to u mě je protože jsem vše neuvedla v článku tak tu přestaňte psát komentáře

ksicht ( 18. října 2023 00:42 )

To je hrůza, není lepší s tím jet do Švýcarska?

Moly28 ( 17. října 2023 20:18 )

Já bych navrhla, aby u těchto žádostí žadatel napsal svůj příjem vč. spolubydlících a i výdej. Např. kolik utratí měsíčně za cigarety, alkohol atd.
Pokud lidi začnou zneužívat dobroty druhých, pak se lidi vykašlou na ty opravdu potřebné, co jim jde o život.
A pozor, toto píšu jako samoživitelka s těžce postiženou dcerou! Takže vím, jak takový život funguje, resp. sociální systém apod. Stejně tak, když umře jeden rodič (ano, je to smutný, mně taky jako malé umřel rodič) a lidi se skládají na hypotéky. Jsem s dcerou celý život sama a žiji tak, na co mám. A žiji.

Zobrazit celou diskusi