Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Marek (†25) vyrazil na ryby, domů už se za rodinou nevrátil: Manželka Martina prosí o pomoc na splacení hypotéky!

Autor: pma - 
6. října 2023
19:05

Martina a Marek měli čtyři měsíce po svatbě a vychovávali spolu roční dcerku Ivanku. Rodinou idylku ale ukončilo velké neštěstí. Pětadvacetiletý Marek náhle zemřel poté, co se s kamarádem vydal k rybníku na Kutnohorsku na ryby. Jeho žena tak zůstala sama nejen na výchovu malé holčičky, ale i na splacení hypotéky úplně sama.

Bylo 25. června, když se pětadvacetiletý Marek vydal se svým kamarádem Tomášem k rybníku Svěcený u obce Černíny. Jenže nedělní výprava na ryby skončila tragicky. Marek se už domů za svou ani ne roční dcerkou Ivankou a manželkou Martinou nevrátil.

„Když mi v pondělí 26. června napsala Martina, že její Marek v neděli zemřel, nechtěla jsem tomu uvěřit. Vždyť mu nebylo ani 26 let,“ zavzpomínala na těžké chvíle Anna Štěpánková, kamarádka Martiny. Právě ta byla Anně velkou oporou, když ji před časem náhle zemřel syn František.

Finanční problémy

„Marek byl báječný chlap, srdečný, kamarádský, pracovitý a férový. Na svůj věk byl neuvěřitelně vyzrálý a zodpovědný, pro svou rodinu by se rozdal. Miloval život, miloval Martinu a miloval svou dceru Ivanku, která se narodila 20. srpna 2022. Její první narozeniny již bohužel oslavit nestihl,“ popsala Marka Anna. Ta se snaží sice své přítelkyni pomáhat, co to jde. Obrovskou ránu, která Martině a Ivance v srdcích po Markovi zůstala, ale zaplnit nedokáže.

Kromě ztráty milovaného partnera a otce společného dítěte, se Martina musí potýkat i s finančními problémy. V současné době je na rodičovské dovolené a hlavním živitelem rodiny, byl zesnulý Marek. Anna se tak rozhodla přítelkyni pomoct založením veřejné sbírky na platformě Donio.

Výtěžek ze sbírky půjde na chod domácnosti 

„Vyřízení vdovského a sirotčího důchodu rovněž nějakou dobu trvá a dlužno říci, že lhůty pro vyřízení jsou spíše delší než kratší. Čas běží a hypotéka na byt, poplatky SVJ na bydlení, energie a další závazky, se platit musí, stejně jako je třeba kupovat jídlo, plenky a jiné věci pro Ivanku,“ míní Anna.

Peníze ze sbírky, kterou můžete podpořit zde, rodina využije na chod domácnosti, ale i na další závazky a část splátek hypotéky.

Martin32 ( 8. října 2023 12:05 )

Nemelte sra*ky

lunatic ( 8. října 2023 06:01 )

Obrovská naivita, nic více .Kapitalismus ja založený na předvídavosti - lze se pro případ jakéhokoliv úmrtí pojistit,byť je pojistné drahé.K existenci dětí - musím na to mít.Když např.chovám lidoopy, musím jim kupovat banány - tolik pouhá logika ....

Moly28 ( 7. října 2023 20:54 )

Pozor na šíření dezinformací!!!

Moly28 ( 7. října 2023 20:53 )

Celý život jsem s dcerou od narození sama. Tohle mi přijde už celkem drzost. Když nemám na hypotéku, přestěhuji se jinam.

yokky ( 7. října 2023 16:33 )

👍👍👍👍­👍👍👍👍👍👍­👍🆒🆒🆒🆒🆒­🆒🆒🆒🆒🆒🆒­🆒sva­ta pravda😥😥😥😥😥😥😥😥

Zobrazit celou diskusi