Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Podcast: Třetina žen nikdy nezažila orgasmus. Odbornice vysvětlila proč

Video se připravuje ...
Autor: pdc, ub, jim - 
18. srpna 2023
17:00

Ohledně vyvrcholení dam panuje do současnosti ještě mnoho tajemství a dle sexuoložky Lucie Krejčové jej ovlivňují různé aspekty. Co všechno se musí povést, aby ženy vzdychaly slastí a co udělat, pokud se dlouhodobě nedaří toho dosáhnout, poradila hostka v Už budu! 

Když se Lucie na Karlově univerzitě rozhodovala, o čem bude psát svoji diplomovou práci, vybrala si téma ženských orgasmů. Moderní věda se jím totiž zabývá až v posledních 23 letech a tímto tajuplným tématem se ještě donedávna zabývali v drtivé většině pouze muži. „Říkala jsem si, jak něco takového niterného, co prostě ženy prožívají, tak to přece chlapi nikdy nemůžou úplně pochopit,“ divila se tehdy studentka. Nyní již pracovnice Národního ústavu duševního zdraví se věnuje sexuálním dysfunkcím.

Video Už budu! Celý rozhovor se sexuoložkou Lucií Krejčovou - pdc, ub, Jedlička, Chebotareva
Video patří k placenému obsahu Blesku
Odemknout video

Během svého bádání a dle výsledků kolegů zjistila, že až třetina žen nikdy nedosáhla orgasmu! „Průzkumy se shodují, že kolem 10 až 30% žen orgasmus nikdy nezažije,“ dodává odbornice s tím, že naproti tomu 99,9% mužů ho v životě alespoň jednou zažilo. Těch příčin, proč ženy hůře dosahují orgasmů nebo jej třeba nikdy nepoznají, může být dle Krejčové vícero.

Děkujeme, že nás sledujete, odebíráte a hodnotíte. Můžete nám napsat, co si o podcastu myslíte, nebo doporučit hosta na bleskpodcasty@cncenter.cz. Více informací o moderátorce Zorye Blue naleznete zde.

„Kupříkladu je to zkušenost ženy. Čím jsou starší, tím víc se samozřejmě mnohem víc dokáží uvolnit při sexu. Také ví, co jim dělá dobře a dokážou o tom komunikovat,“ jmenuje jeden ze zásadních faktorů. Dále záleží na partnerském vztahu, zda mají oba dva šťastnější nebo horší období a jsou schopní spolu otevřeně nejen o sexu mluvit. Během menopauzy pak v těle ženy dochází k hormonálním změnám, které také ovlivňují libido a orgasmus. Výrazný vliv má dle Lucie Krejčové i výchova a to, jak rodiče přistupovali k sexualitě. Další záhadou ženského orgasmu je, proč ho ženy vlastně mají, když jej k plození dětí nepotřebují. Odpověď vás pravděpodobně šokuje! 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.