Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Podcast: Ghosting, fuckboy nebo love bombing. Jaký je jazyk dnešního svádění?

Video se připravuje ...
Autor: pdc, ub, jim - 
11. srpna 2023
17:00

Současné randění přirovnává burleska Rocky Rúž k moři. Můžete během plavání narazit na všechno - od planktonu po nebezpečné a přitom krásné bílé žraloky. Jakými slovy se dnes popisují komplikované vztahy, se dozvíte v podcastu Už budu! 

Seznamování se v dnešní době z velké části přesunulo do online prostoru a dle výsledků průzkumu agentury Nielsen z roku 2022 randícím občanům České republiky příliš štěstí nepřináší. Alespoň to si dle průzkumu myslí polovina lidí aktivních na internetu. 

Video Už budu! Celý rozhovor s burleskou Rocky Rúž - pdc, ub, Jedlička, Chebotareva
Video patří k placenému obsahu Blesku
Odemknout video

Pod toto tvrzení se podepisují i moderátorka Zorya Blue a burleska Rocky Rúž, které zažily nejrůznější eskapády a zvraty během hledání vytouženého partnera. Mezi nejčastěji užívanou mobilní aplikaci pro randění jmenují Tinder, na němž si vybírají tzv. "swajpují", zda se jim dotyčný nebo dotyčná líbí. Uživatelé mají na svých profilech fotografie a mnohdy i bio, tedy informace o sobě a co na datingové platformě hledají. Ve chvíli, kdy dle těchto informací oba dva mají tzv. "match", otevře se jim v aplikaci možnost společného chatování a tím začíná podle Rocky Rúž detektivní hra. Proč?

"Musíš vyselektovat, komu jde o dlouhodobý vztah nebo one-night stand (pozn. red. sex na jednu noc). Je úplně v pořádku hledat tam oboje, ale většinou to chce člověk vědět," říká Rocky Rúž. Později se k tomu ještě přidává hledání tzv. red flag, překládaného jako červená vlajka. Muži a ženy mohou mít různé chyby, nemusí být vyrovnaní se svojí minulostí, zatajit jiný vážný vztah nebo dokonce vytvářet toxické prostředí. Že je někde něco špatně lze zpozorovat už na sociálních sítích nebo při prvních setkáních a pozná se to tak, že se člověku v hlavě rozbliká kontrolka - red flag.

Děkujeme, že nás sledujete, odebíráte a hodnotíte. Můžete nám napsat, co si o podcastu myslíte, nebo doporučit hosta na bleskpodcasty@cncenter.cz. Více informací o moderátorce Zorye Blue naleznete zde.

Jedním podivným znamením je kupříkladu love bombing, což rozhodně není bombardování láskyplností. "Když tě někdo hned od začátku zasypává komplimenty a po dvou randech ti poví, že tě miluje a chce mít s tebou děti, tak to je love bombing. Tyto vztahy podle mé zkušenosti pak trvají jen pár týdnů," varuje Rocky Rúž. Jestliže dvojice naváže nějaký druh vztahu, začíná to teprve být (nejen) lingvistická divočina!

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.