Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Na prodej je vila po leteckém rekordmanovi Hughesovi: K mání je za víc než půl miliardy!

Autor: rc - 
12. srpna 2023
07:57

Na prodej je luxusní vila v americkém Los Angeles, která v minulosti patřila slavnému leteckému konstruktérovi, pilotovi a režisérovi Howardu Hughesovi. Miliardář, který zemřel v roce 1976, v domě bydlel deset let. Dům se dokonce objevil ve slavném hollywoodském životopisném filmu Letec (2004). Ve filmu si Hughese zahrál herec Leonardo DiCaprio. Vila je k mání za víc než půl miliardy.

Howard Robard Hughes se do historie zapsal jako letecký konstruktér, pilot, podnikatel, filmový režisér a nenapravitelný sukničkář! V jeho náručí se vystřídaly slavné herečky jako Bete Davisová, Ava Gardnerová či Katharine Hepburnová. Rodák z Texasu patřil mezi největší boháče své doby. Snažil se lámat rekordy. V roce 1938 uskutečnil nejrychlejší oblet planety! Na palubě stroje Lockheed 14 Super Electra Zemi obletěl za rekordních 91 hodin.

Hughes ovšem fušoval i do filmového průmyslu. Produkoval dva slavné filmy Pekelní andělé (1930) a Zjizvená tvář (1932). V té době obýval rozlehlou vilu ve „městě andělů“. Vilu v roce 1926 navrhl slavný architekt Roland E. Coate. Dům se dokonce objevil v životopisném filmu Letec (2004). V hollywoodském trháku Hughese ztvárnil herec Leonardo DiCaprio.

Video  Howard Hughes. Miliardář oslnil svými vynálezy i filmy svět, skončil jako nešťastný podivín  - Videohub
Video se připravuje ...

V současné době podle informací magazínu People dům obývá bývalý filmový producent Ash Shah se svou manželkou Niroupou. Rezidenci koupili v roce 2011. Po víc než deseti letech se ale domu rozhodli vzdát a vila je nyní na prodej za víc než půl miliardy.

Manželé dům zrekonstruovali. Vila disponuje osmi ložnicemi a dvanácti koupelnami. Navíc poskytuje výhled na golfové hřiště a z pozemku je dokonce vidět slavný nápis Hollywood na kopci nad městem. Nový majitel si bude moci zaplavat v soukromém bazénu a v domě je dokonce i vlastní kamenná pec na pizzu. V garáži je místo pro tři auta a parkoviště pro hosty.

krapotkin ( 12. srpna 2023 08:48 )

Kdyby to bylo v inflačních korunách, tak budiž, ale v bezcenných dolarech ?

Zobrazit celou diskusi