Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Tragédie během dovolené na Makarské riviéře: Slovák Damián (†17) zemřel při potápění

Autor: jel - 
11. srpna 2023
05:00

Obrovské neštěstí se odehrálo 27. července na Makarské riviéře v Chorvatsku. Teprve sedmnáctiletý Slovák Damián vyrazil do moře lovit mušle, ve vodě se ale utopil. Nešťastní rodiče Milan a Tatiana prožívají velký smutek. S milovaným synem se rozloučili v pátek. Na pohřbu letěly do vzduchu desítky barevných balónků.

Rodina ze Slovenska si v červenci vyrazila na letní dovolenou k Jadranu, tam ale došlo k tragédii. Teenager Damián, který rád sbíral mušle, se vydal potápět. Z vody už se nevynořil, utopil se.

„Děkuji ti, Dami, bylo mi ctí být tvým otcem, i když jen na krátkou dobu. Naše rodina nyní prožívá smutné chvíle. Já si vždy vzpomenu na krásnou vzpomínku s ním, abych přežil další minutu, hodinu, den,“ popsal zarmoucený otec Milan.

Damián by za pouhé dva měsíce oslavil osmnácté narozeniny. Teenager byl podle blízkých velmi pracovitý a cílevědomý. Od nízkého věku sám podnikal, zatím na jméno rodičů. V šestnácti letech se osamostatnil a sám si platil nájem.

Táta nedokáže pochopit, co se stalo, že se syn utopil. „Byl výborný plavec. Pět let závodně plaval, potápět se chodil každý den. Asi se ponořil příliš hluboko, nedokázal se vynořit a nadýchal se vody. Ještě pět minut předtím byl s námi,“ řekl Milan pro Nový Čas.

Rodina se s milovaným Damiánem rozloučila v pátek 4. srpna v Lučenci. Už na úvod její členové oznámili, že nepůjde o rozlučku plnou slz, ale naopak o oslavu života. Na pohřbu zazněly mnohé písně, které teenager miloval. „Pokud to tak cítíte, klidně si i zatančete, odbourává to smutek,“ vyzvala přítomné slečna, jež obřad vedla, následně zazněl potlesk. Smuteční hosté nakonec na Damiánovu počest vypustili k nebi desítky barevných balónků.

 

MarekBadatel ( 11. srpna 2023 23:14 )

Mladý člověk jen tak nezemře. To musela být nějaká hodně blbá náhoda nebo chyba.

trintin ( 11. srpna 2023 13:53 )

...sedmnáctiletý Slovák?? Autorka článku správně poukazuje na fakt, jak Blesk manipuluje s informacemi, někdy cizinec, někdy Slovák?

sorgedoktor ( 11. srpna 2023 12:47 )

Snad ty udaje v bulvarnimk tisku nemusi byyt tak presne.Spise bych to brtal jako varovani ostatnim mladym lidem pred podobnymi aktivitami

Jiří Zvěřina ( 11. srpna 2023 09:48 )

Přesně...

turista.z. ( 11. srpna 2023 09:09 )

Nechapu... Myslel jsem że podcenil dekompresi a śel nahoru driv, ale otec rika że se nadechl vody..? To se potapel se śnorchlem?
To prece se nepotopi tak hluboko, aby se netihnul dostat zpet. Tak blbej neni nikdo..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání