Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

V Řecku kontrolují nelegální slunečníky na plážích: Zadrželi už 16 lidí!

Na řecké pláže se pomalu ale jistě vrací život.
Na řecké pláže se pomalu ale jistě vrací život.  (Autor: Reuters)
Autor: ČTK - 
8. srpna 2023
14:31

V Řecku při kontrolách umístění slunečníků na plážích za tři dny zadrželi 16 lidí. Policisté při raziích na ostrovech v Jónském moři a na Kykladách zjistili četná porušení předpisů. Provozovatelé barů zabírali svými lehátky a slunečníky větší prostor, než povoluje zákon, nebo nedodržovali minimální vzdálenost pěti metrů od moře. Někteří neměli povolení vůbec, napsal server Kathimerini s odkazem na policejní prohlášení.

V Řecku se začaly množit stížnosti lidí na rozpínavost pronajímatelů plážových lehátek a slunečníků, kvůli nimž není u moře prostor pro lidi, kteří za toto vybavení nechtějí platit.

Blesk kalkulačka - chystáte se na dovolenou?

Řecký ministr financí Kostis Chatzidakis minulý týden slíbil, že jeho úřad posílí kontroly barů a dalších podniků ve snaze zjistit, zda neporušují zákon. Kontrola se konala od pátku do neděle.

Na ostrově Mykonos policie zadržela čtyři manažery a vedoucí podniků, kteří osázeli desítkami lehátek a slunečníků plochy od 300 do 1100 metrů čtverečních, aniž by měli jakékoliv povolení.

Rovněž bez licence si jeden z nich na pláži postavil dvacetimetrový bar a doplnil ho 65 slunečníky. Provozovatelé na ostrově Syros se podle úřadů provinili zejména omezením přístupu k moři. Na ostrově Milos kontrola kritizovala umístění lehátek na archeologickém nalezišti.

Video  Požáry na řeckém ostrově Rhodos: Evakuace turistů  - Reuters
Video se připravuje ...

Athina ( 8. srpna 2023 15:56 )

Kontroly probíhají nejen na Kykladach a ostrovech ale po celém Řecku. V okolí Athén byla pokutována a uzavřena nejedna pláž. Když opisujete/dodaváte informace, opisujete alespoň úplné informace…

Zobrazit celou diskusi