Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Na Děčínsku boural převaděč: Zraněných je osm lidí včetně dětí, po řidiči pátrá policie

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Aktualizováno -
8. srpna 2023
14:28
Autor: VaB - 
8. srpna 2023
11:44

Honička z Německa na Děčínský Sněžník skončila osmi zraněnými včetně dvou dětí. Řidič, který policistům ujížděl, se snažil Syřany převézt přes hranice. Po nehodě se dal na útěk, policisté po něm v noci pátrali i za pomoci vrtulníku. Odpoledne se ho podařilo zadržet. 

Děčínští policisté se o honičce dozvěděli od kolegů z Petrovic. Řidič se Škodou Octavia začal ujíždět celníkům z příhraniční obce Schmilka na straně Německa. Policista na operačním středisku proto do akce povolal několik hlídek na území České republiky.

Strážci zákona si auta později všimli v Teplické ulici v Děčíně a rozhodli se ho zastavit. Marně, řidič začal znovu ujíždět. „Řidič opětovně nereagoval na výzvy k zastavení a ujížděl směrem na obec Jílové. Po několika kilometrech s vozidlem havaroval a z místa utekl,“ popsala Blesku mluvčí policie Veronika Hyšplerová. Na místě po převaděči pátralo několik hlídek policie za pomocí vrtulníku letecké služby z Prahy. 

V autě, do kterého se sotva naskládá pět dospělých, jelo celkem osm lidí. Dokonce i dvě děti. Všichni utrpěli po nehodě zranění a musela se o ně postarat záchranná služba. Převezla je do nemocnice v Děčíně a Ústí nad Labem. Podle policie se jedná o občany Sýrie.

V okolí Děčínského Sněžníku pokračovala přes den policejní rozsáhlá pátrací akce, do které se zapojila speciální pořádková jednotka a psovodi. Odpoledne byli úspěšní, převaděče se jim podařilo zadržet. 

„Řidič je podezřelý z trestného činu Organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice a Ublížení na zdraví z nedbalosti,“ dodala Hyšplerová s tím, že se zajištěnými cizinci bude probíhat správní řízení.

Video  Policistům v Hradci Králové ujížděl mladík bez řidičáku, pod vlivem alkoholu a v cizím autě.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

krapotkin ( 8. srpna 2023 15:44 )

Převaděče zastřelit, migranty vrátit domů. Jinak se toho Evropa nezbaví.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání