Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Dojemné gesto neznámého dárce: Před sirotčinec položil bednu s půl milionem korun a sladkostmi pro děti!

Autor: ČTK - 
2. července 2023
14:24

Před dětským domovem ve vsi Dlugie na jihovýchodě Polska se objevila kovová schránka, omotaná řetězem a opatřená zámkem na číselný kód. Ze sirotčince raději zavolali policii. Uvnitř bedýnky ale policie objevila sladkosti a bankovky v celkové hodnotě 100.000 zlotých (asi 534.000 Kč), informovala v neděli televize TVN 24 na svém webu.

Zaměstnanec dětského domova si v sobotu v sedm ráno povšiml nejen skříňky, ale i odcházející osoby. Nebylo jasné, zda to byl muž nebo žena, každopádně tato osoba nereagovala na pokusy o navázání kontaktu.

„Prosím, nebojte se. Balík je dar. Není to nic nebezpečného,“ ujišťoval vzkaz zanechaný na bedničce. Zaměstnanci ale raději nález ohlásili policii a ta na místo dorazila i s pyrotechniky, kteří nález zkontrolovali. Mezitím ředitelka sirotčince telefonicky obdržela kód k otevření zámku: čtyři sedmičky. Kód správně fungoval a po otevření, které raději vykonal policista, se ukázalo, že bedýnka je plná sladkostí a bankovek.

Totožnost štědrého dárce či dárkyně zůstává tajemstvím. Dětský domov se chystá uložit peníze na účet v bance hned, jakmile v pondělí otevře - a to bude i příležitost ověřit pravost bankovek. Zatím se k daru nevyjadřuje.

Policie mezitím potvrdila, že tato událost se skutečně stala, a dodala, že po dárci nepátrá ani nevykonává další úkony v této věci.

 

tarrica ( 2. července 2023 15:00 )

Musíme věřit, že ne- budou pod drobnohledem a věřím, že tamním domově jsou lidi ještě lidmi

verka1 ( 2. července 2023 14:42 )

Peníze a sladkosti mají patřit dětem, sirotkům, běda že si je personál rozebere hlavně peníze 👎😱

Zobrazit celou diskusi